fredag 25 september 2009

Generalplan för stamstaden

Den nya generalplanen för stamstaden är färdig, och går i sin helhet att läsa HÄR (på svenska och finska, såsom det bör vara).

"Målet med delgeneralplanen är att utveckla centrumområdet till en aktiv och fungerande del av stadsstrukturen. Man vill öka möjligheterna att bo i centrum och göra den kommersiella servicen attraktivare och trygga arbetsplatssjälvförsörjningen, rekreationsförbindelserna, skyddet samt en mångsidig användning av stranden. Ett fungerande trafiksystem i centrum är ett livsvillkor för stadens konkurrenskraft.", läser jag.

Centralt i denna plan är en hel drös med nya egnamhemstomter, utvidgning av alla redan befintliga hamnar, samt en stor ny hamnanläggning vid Koppnäsudden.

Jag hoppas verkligen att Hangö hittar invånare (läs "skattebetalare") för dessa storslagna planer.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Jo investeringar så att vi får flera sommarhangöbor medan skattebetalarna sinar.
Jag vill inte att mina pengar går enbart till att göra tomter och båtplatser för alla "Hesabor", det är på tiden att Hangöborna (de som betalar för det hela) också får något för sina pengar (simhall, isbana (ingen ishall)...)

Anonym sa...

Vad betyder "MÅNGSIDIG ANVÄNDNING AV STRANDEN" ? = utvidgning av alla redan befintliga hamnar, samt en stor ny hamnanläggning vid Koppnäsudden.
Vad betyder "SKYDDET" ? = Jo ..att bygga på alla möjliga platser i Hangö
Och VEM VILL DELA SIN TOMT?

Anonym sa...

Vad har man tänkt göra med berget vid Hangöbyn månne!?

Anonym sa...

Hej, det är bara planer. Penganrna fattas och kommer alltid att fattas. Jag kan inte förstå hamnplaner. Läs tidningen fi.logistics, så ni förstår att Hangös hamnplaner är inte mera realistiska.

Anonym sa...

Fastän det är "bara" planer är det mycket lätt att motivera allt byggandet (om det är fastställd i generalplanen) till exempel förstoring av hamnar.

Anonym sa...

Hangö kommer inte att ha råd på länge, kanske aldrig att förstora hamnen.Läs fi.logistic tidningen så vet ni varför det lönar inte att ivestera för större hamn. Jag tror också att de få som betalar skatter här, kommer att flytta bort.Vi behöver annat också en betongkaijer!

Anonym sa...

Pessimismiä. Jos sydämemme olisi Hangosta, emme lohkaisisi Märsanin ulkoilualueita Kesähankolaisille tonteiksi, emmekä myisi kaikkea omaisuuttamme. Jos uskoisimme Hankoon; yhdessä rakentaisimme siitä vireän, vihreän ja omille asukkaillemme hyvän paikan elää ja olisimme voittaneet jo puoli lamaa.

Anonym sa...

Sydämeni on Hangossa.En kannata omaisuuden myymistä, enkä myöskään varojen loputonta sitomista satamalaitureihin.Mikä on se taho joka jatkuvasti haluaa investoida satamaan ja sulkea silmänsä kaikelta muulta kehitykseltä. Yksikään politikko, ei ole lausunut yhtäkään uutta kehittävää ajatusta ahdingosta pääsemiseksi!

Anonym sa...

Taho joka haluaa investoida satamaan, on eräänlainen "hyvä veli" -järjestelmä, jossa on mukana varmasti myös jokunen poliitikko.