tisdag 22 december 2009

Dagens debatt


Radio Vegas program "Slaget efter tolv" tar i dag upp Harkimos hotellplaner i Hangö. Rubriken för dagens program är "Ska Hjallis lyfta Hangö?"

I debatten, som leds av Kjell Lindroos, deltar Harkimo-positiva Ulf "Putte" Lindström (SDP) och den mera mindre positiva centerfiguren Eero Koli.

Kan bli rätt intressant, ingendera av gubbarna brukar vara blyg med orden.

Programmet sänds på Radio Vega Västnyland klockan 12.10.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för tipset! Det var verkligen en underhållande halvtimme!

Anonym sa...

Minst sagt.

Anonym sa...

Det är hangöborna som kan bara själva lyfta upp sin stad. Det hjälper inte att Harkimo bygger ett hotel. De dyra bostederna han bygger på Grand tomten och till Drottningsberget kommer inte att lösa arbetslösheten. Det är kakkoshankolaisia som köper bostaderna och bor där bara under sommrarna. Hangö böhöver hantvärkare, konstnärer, lika som i Fiskars. Det drar turister till Hangö. Hotel gäster behöver mycket annat och allt fattas från Hangö. Öppna era ögon och res ut i världen så ser ni vad jag menar.

Anonym sa...

Fint sagt Anonym! Hangöborna behöver just det, och det är det som fattas.

Anonym sa...

Hangö behöver nog annat än "hantvärkare" och konstnärer. Fritidshangöborna lämnar en hel del pengar i stan. Det är helt onödigt att försöka locka turister hit om vi inte har annan inkvartering än "mögliga" villor längs Appelgrensvägen.

Anonym sa...

Lyssnade nu på Vega.

Det verkar som jasägarna inte riktigt har ekonomin klar för sig och det är väl klart att den sk Hjallis försöker utnyttja situationen och verkar nu då lyckas med det.

Koli skrämmer mig på slutet genom att vilja exploatera Tulludden. Är den inte nog förstörd?

Drottningberget var fö förbjudet område i min ungdom och vi vågade aldrig smyga över dit.
Jag vet inte om jag tycker att det skall exploateras för lyxbostäder.

Men visst behövs det väl ett hotell i Hangö.

Anonym sa...

Vad är det som gör att Kassandra-roparna har ekonomin bättre för sig än jasägarna?

Anonym sa...

http://sv.wikipedia.org/wiki/Kassandra

Frågan är vem som är Kassandraropare.

Hela historien ger en dålig smak i munnen,iaf för en utomstående som jag,dock född i Hangö.

Anonym sa...

I min barn- och ungdom lekte vi alltid på Drottningberg. Där fanns fina gömställen. I dag ser platsen mera ut som en avstjälpningsplats, dessutom förstörde Laivarakenne halva berget. Koli talar om stadens vackraste ställen. Hangö har ca 30 km sandstrand, så det finns nog betydligt vackrare ställen än dessa. Varifrån har Koli tagit sina uppgifter om kostnaderna?

Anonym sa...

Jag tycker att Koli borde inse att harkimos projekt hämtar pengar till staden och fasten kostnaderna verkar höga så kommer de flerdubbelt tilbaks med åren.

Anonym sa...

http://areena.yle.fi/audio/634846

Anonym sa...

Eero Koli (C) är inte ensam om att lämna in besvär över Hangö stadsfullmäktiges beslut att ingå avtal med affärsmannen Harry ”Hjallis” Harkimo.

Harkimos och Hangö stads planer på att ingå avtal om hotell- och bostadsprojektet i staden på stöter på patrull. Helsingfors förvaltningsdomstol har ytterligare fått in besvär över beslutet av Kolis partikamrater Kim Grönberg och Andreas Sjöholm.

VN 22.01.2010