onsdag 30 december 2009

Nord Stream och Hangö Stevedoring

Projektet Nord Stream har i flera års tid planerat att lägga ut två rörledningar i Östersjön för att transportera naturgas från Ryssland till Tyskland.

Turerna har varit många och långa, och fortfarande ligger några överklagningar i väntan på behandling.

Dagens Västra Nyland kan berätta att Hangö Stevedoring har gjort ett kontrakt om att ta emot 16 000 rör som ska lagras i Västra hamnen i Hangö. Läs artikeln i sin helhet HÄR.

Permiterings- och uppsägningshotet minskar knappast i högre grad i och med detta kontrakt, vad Torstensson nu än säger. Då han samtidigt håller på att sjabbla bort Transfennica från hamnen.


Det kom nyss en bild på min e-post. Bifogar bild och text:



"Bifogar bild tagen i Kotka hamn 26.4.09. Dessa är ännu inte försedda med pågjutna cementmantlar. På bilden syns 86 rör. Det betyder att vi får 186 gånger detta utsnitt ( = 16.000 st), för all del säkert inte alla på en gång. Varje rör torde vara ca 1 m i diameter + isolering och betongmantel och ca 10...12 m i längd om jag minns rätt."

5 kommentarer:

Anonym sa...

Heja Torskin o heja Nordsjö!!!

"Fundersam utomstående"" sa...

Det känns nästan som om man vill ha Transfennica bort från hamnen. Förhandlingar (YT) efter förhandlingar. Förhandlingar som tär sig mest som krig. Vad är det riktigt på gång i hamnen!?

MF sa...

Ja som jag tidigare påpekat så verkar det ju som Torstessons främsta uppgift är att köra ner Hangö hamn (till förmån för Nordsjö?)

Utled hangöbo sa...

Behövs nog ingen Torstensson till det, det tycks ju stuvarna sköta själva. Hoppas stuvarna inser vad de håller på med innan hamnen är helt tom och ingen har arbete!

Anonym sa...

Knappast är det väl stuvarna som står för permitterings och uppsägningshoten? Utan personal och kunder är ett företag snart ett minne blott.