måndag 14 december 2009

Transfennica flyttar kanske


Logistikföretaget Transfennica, som är en viktig kund för hamnen, har klargjort för hamnledningen att man tänker överge hamnen om det inte blir mer ordning och bättre service, skriver Johan Kvarnström på tidningen Västra Nyland.

Det är just det här som jag siat om i långa tider.

Det är ju som självaste den att ledningen för stuveribolaget Stevedoring inte får in i sina huvuden, att det behövs personal för att sköta servicen för sina kunder.

Stevedorings verkställande direktör Esa Torstensson säger till allas förvåning att han inte vill tala om detta innan man avslutat de pågående förhandlingarna med stuvarna. Som bekant funderar man på hur man ska spara in ytterligare 30 gubbår, förutom de 30 som redan är "inbesparade".

Själv är jag mera van med att han gärna uttalar sig med siffror som visar ingenting, men det kommer väl...

Artikeln går att läsa på VN's sidor HÄR.

Men! Solen skiner!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Transfennica ägs av en Holländsk firma numera.
the Spliethoff Group.

Dom opererar ju,vad jag kan förstå,mest trädrelaterad frakt. Specialbåtar tror jag?Eller?

Undras om man fått till specialvagnar på järnvägen eller blir det fortsatt långtradare?

Bara lite funderingar.

Anonym sa...

Ja som många av oss länge har misstänkt så är Torstenssons främsta uppgift att köra ner Hangö hamn, så att dom får tillräckligt med trafik till sin nys stora fina hamn i H:fors.

Anonym sa...

Håller helt med föregående. Verkar vara Torstenssons enda uppgigt!

Anonym sa...

Hur är det stuvare då? Alla skyller på Torsken men kanske stuvarna kan någonting med saken och göra? Hur myki ska man ha betalt om man jobbar till 24:00? Stuvarna gör precis som AKT chefena säger (sorvali) och HAN har intresset och köra ner Hangö hamn så att mera gods far till Vuosaari!

Anonym sa...

Det sku behövas flexibilitet från bådas sidor nu... Å så sku ju Torstensson kunna redovisa lite siffror emellanåt å int bara prata en massa skit.

Anonym sa...

Men egentligen kan Stevedoring slänga sig i väggen. Ta in Stevena i stället. Det finns faktist andra gudar än Torstensson.

Anonym sa...

Stevena har lite lättare och sälja sina tjänster lite billigare när dom inte följer blåa-boken lika någgrant som t.ex Stevedorings stuvare. Roligt med den saken är det att dom hör till samma fack. Tyvärr det är i stuvarnas hand om Trafe stannar i Hangö eller inte, och då vet man nog resultatet. Hur gick dom där dödsyndena igen?