torsdag 7 januari 2010

Engelska magasinet

Hangö stads byggnadstillsynsbyrå har skickat ett brev daterat den 03.12.2009 till Hangö Hamn. Enligt brevet har man i samband med gårdssynen konstaterat att Engelska magasinet är en olägenhet för landskapet, och därför uppmanas hamnen att åta åtgärder för restaureringen av byggnaden.

Hamnnämnden anser för sin del att renovering av magasinet blir för dyrt, och föreslår nu att skyddsmärkningen bör avlägsnas så att man kan riva hela rasket.

Intressant sätt att bevara byggnadskultur vi har i Hangö.

Av hamnens gamla byggandsbestånd finns det numera endast kvar vågbrytaren, engelska magasinet och smörmagasinet.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Bedrövligt!

Vågbrytaren synes redan vara delvis riven (gångbanan) och fyllnadsmaterial verkar vara dumpat på utsidan.

Anonym sa...

Jo, och dessutom skall gamla brandstationen och Unckan skatta åt förgängelsen. Riv hellre stadshuset och skicka dess inhysingar till Sibirien.

Anonym sa...

Vågbrytaren, ja - den fyller ju ingen funktion mera, så tänk istället så mycket bra byggmaterial där finns för vår nya kommande hotell mm, väderbeständig Hangögranit i stället för rappade betongelement och glasfasader.

Anonym sa...

Tidigare hette det att hamnen ville "förstärka" den gamla vågbrytaren....hmmm...nu så står den där helt allena, ändå får man ju inte gå där mera. Så hamnen kommer säkert att dumpa den i havet som utfyllningsmaterial. Dom kunde ju säkert dumpa även Engelska magasinet för inte tycks hamnen bry sig om att det har nåt kulturhistoriskt värde. Money talk och det gäller säkert hamnen inget annat!!!