onsdag 24 februari 2010

Arrendering av varvsområde - Hangö Sjöräddare rf.

Stadsstyrelsen beslutar föreslå för stadsfullmäktige att till Hangö Sjöräddningssällskap rf. utarrendera varvsområdet på Koppnäsudden. Arrendetiden skulle vara 30 år och årsarrendet 100 €.

Föreningen hade under gångna år ett varvsområde i sin användning i den gamla trålarhamnen. Då Västra hamnen utvidgades var man tvungen att flytta föreningens verksamhet annanstans, varvid staden förband sig att bygga ett nytt varv på Koppnäsområdet.

Området i fråga har ju sällskapet redan använt i många år, och all utrustning som finns där tillhör sjöräddarna. Förutom ett rostigt vrak med okänd ägare.

Hangö Sjöräddare rf., medlem i det riksomfattande sjöräddningssällskapet, har långa anor i Hangö. Den första sjöräddningsbåten placerades i Hangö redan år 1913.


I arrendekontraktet fogas förbehållet om att arrendeområdet ska användas för sjöräddningsverksamhet.

Men egentligen menar man väl att själva sjöräddningsverksamheten ska föregå någon annanstans, eventuellt där det behövs.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Västra Nyland hade visst en liten notis om detta för en tid sedan men uppgav då att det gällde Kopparnäs. Detta med namn och geografi är inte alltid lätt, men att Hangösjöräddare skulle förvisas till Ingå Degerby lät ju befängt. Inga kommentarer eller rättelser har dock synts i VN.

Anonym sa...

En liten rättelse, föreningen heter SMPS-Hangon meripelastajat r.y eller på svenska FSRS-Hangö sjöräddare r.f. inte Hangö Sjöräddningssällskap r.f. Takorganisationen för alla havs- och insjöräddningsföreningar i Finland heter Finlands Sjöräddningssällskap (Suomen meripelastusseura). www.meripelastus.fi