fredag 12 februari 2010

Undertecknat byggavtal

Affärsman Harry "Hjallis" Harkimo och Hangö stad har för en stund sedan undertecknat avtalet för hotell och bostäder i Hangö.

Projektet börjar med bostadsbygge på Grand-tomten i slutet av 2010. Hotellbygget på Fabriksudden börjar i slutet av 2011.

Grand-tomtens bostäder kommer att ha en våningsyta på cirka 2 800 kvadratmeter. Bostäderna på Drottningberg blir den största helheten, 14 000 kvadratmeter. Harkimos företag bygger också en affärsbyggnad på Drottningbergs område. Hotellet på Fabriksudden blir 5 000 kvadratmeter stort.

Då så. Klappat och klart. Äntligen

Jag påminner alla om att det inte är "på stränderna i Hangö centrum" som det byggs, fastän västnyländska YLE så väljer att rapportera. Vi har inga stränder i centrum, och våra centralt belägna stränder är belagda med byggförbud.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Och va e de för affärsbyggnad? För att hålla hotellgästerna borta från Hangös affärer?

MF sa...

Detta var intressant information. Så nu skall vi få, förutom ett nytt köpcentra på norra sidan järnvägen, också ett affärs-center i Östra hamnen?
Vi får hoppas att invånarna i Hangö fördubblas, året runt, för att vi redan existerande affärsmän skall ha en chans att överleva.

Anonym sa...

"En liten båthamn" räknas som affärsutrymme...