måndag 8 mars 2010

Motioner på agendan

Föredragningslistan inför onsdagens stadsfullmäktigemöte innehåller i huvudsak ärenden gällande försäljningar av stadens fastigheter och motioner. Alla dessa ärenden har vi sett ältas om och om igen redan tidigare, i nämnder och stadsstyrelse.

En ganska besynnerlig grej hittar jag i alla fall på föredragningslistan, saknummer 7 med rubriken: "Motion av ledamot Runeberg m.fl. gällande tillsättandet av en arbetsgrupp för utredandet av utrymmesbehov för samhällsaktörer".

Runeberg, Gran, Peni, Nousiainen, Lindström m.fl. har en berättigad frågeställning; Hur ämnar staden trygga utbudet av utrymmen för föreningar och dyl., då alla utrymmen säljs? I den ovanligt välskrivna motionen, som går att läsa HÄR, nämner man den oro som känns bland våra aktiva medborgare.

Och svaret på denna motion, som inlämnats redan den 9.9.2009? Jo det föreslås bli följande:

"Enligt av tekniska och miljöverket erhållna tilläggsutredningar gjorde man för beredning i budgeten en utredning och på stadsfullmäktiges sammanträde utdelades dokumentet angående detta. För närvarande har offentligt erbjudits till försäljning gamla brandstationen, ungdomsgården, Lappvik skola och fastigheten Nykärrsgatan 22. Anbudstiden utgår 12.2.2010. Tekniska och miljöverket försäkrar att ersättande utrymmen för hyresgästerna finns till buds i stadens fastigheter.

Stadsstyrelsen torde anse svaret tillräckligt och föreslår att motionen konstateras slutbehandlad."

Fint. Men var blir dessa utrymmen?

1 kommentar:

Anonym sa...

Har aldrig förstått varför vissa föreningar måste få utrymmen av staden, medan andra måste hyra på privata marknaden. Hoppas detta leder till lika villkor för alla!