torsdag 25 mars 2010

Nejmen oj, stuvarna strejkar igen!

Stuveriarbetarna är trötta. De arbetade nästan en vecka, några av dem i hela två dagar. Nu anser de sig vara orättvist behandlade.

Min förvåning blev inte så stor, då jag läser nyheterna denna morgon. För med de kommentarer huvudförtroendeman Dennis Finnberg m.fl. fällde efter strejkens upphörande senaste vecka var ju det här väntat.

I stort sett alla landets hamnar står i dag, igen, på grund av att stuvarna är förbannade för att några människor vill arbeta.

Denna gång är arbetsstoppet, utmarscheringen, protestaktionen eller vad fan de nu vill kalla det, entydigt och klart olaglig. Om ingen av arbetarena på Stevedoring visar sig på sin arbetsplats, för att sedan avlägsna sig, är det svårt att kalla det en utmarsch.

Sparken åt dem alla.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Just det. Det blir ris för egen rygg. Kör ner Finlands industri, bort med import och export, sen behövs inga stuvare, varken fackanslutna eller vilda. Hamnen, i alla fall i Hangö, kan byggas om till marina för turister och sommarhangöbor med plats för ny bebyggelse. På de stora planerna kan dessutom byggas landets sydligaste nöjespark, med karuseller, spökhus, berg och dalbana mm. Jobb för alla arbetslösa inklusive stuvare.

Anonym sa...

Finnberg tror att protesterna inte är slut med dagens utmarsch. Han låter förstå att ytterligare aktioner kan bli aktuella, sägs det på yle.

Glömmer han bort att ytterligare aktioner kan fungera bägge vägar?

Anonym sa...

Ja dom borde nog åtmistone på finska kallas ahnaaja (ahne=girig).
Tomma tunnor bullrar mest.

Anonym sa...

men vad är det för tjafs hela tiden om stuvarna, stäng hela Hangö-hamn så slipper vi dom jävlarna. För nån jävla nytta gör dom tammefan inte. Sku vara beredd på en generalstrejk mot alla lata stuvare, bara man slipper höra allt om deras jävla gnällas om arbetstider o hårda jobb- ja jävlar säger man

Anonym sa...

Sätt Finnberg på en skuta till Afrika.Han är för tillfället Hangös dyraste o dummaste person. Att inte fröken, oj Mr Finland, äsch mr Hangö ens har mera förstånd.4 F = FY FAN FÖR FINNBERG

Anonym sa...

Sätt Finnberg på en skuta till Afrika. Fanskapet är ju Hangös dummaste o DYRASTE individ. Att inte ens en förtroendevald har mera förstånd i huvudet. 4 F för det = FY FAN FÖR FINNBERG

Anonym sa...

Hur dumma kan vissa hangöbor vara. Tror ni faktiskt att det var Finnberg som bestämde om utmarschen?
Och alla andra dumma kommentarer... ni pratar på precis på samma sätt folk gjorde när fackföreningarna just började sin verksamhet. har ni glömt varför vi är med i fackföreningar - för att inte arbetsgivarna kan göra RIKTIGT allt de vill och hittar på! Varför är folk inte arga på Stevedoring som arbetsgivare? De är ju de och de andra hamnoperatörerna som utvecklat en sådan situation att folk ser inga andra utvägar! Vill ni inte ha det såhär - flytta till Ryssland!

Anonym sa...

Nej det var nog knappast Finnberg som bestämmde om utmarschen, men sku det har vari lite ryggrad i herrn så hade han gått emot det hela o sagt att Hangö behöver sin hamn, o hangöborna jobbar. Men det stora felet med allt e nog int Finnberg. Utan Mr Torstensson. Den satan sku nog borda skickas iväg på en tur ut i rymden. (enkelbiljett).Han nöjer int sig med att förstöra Kemi, utan nu går han lös på Hangö hamn också.

Anonym sa...

"sku det har vari lite ryggrad i herrn så hade han gått emot det hela o sagt att Hangö behöver sin hamn"
Om man går emot sina egna, vare sig man själv tycker de har rätt eller inte, så skapar man interna problem i gruppen och svårigheter fram längs vägen.
Vad betyder det. Jo om dina arbetskamrater tycker att det skall visas åt arbetsgivaren att något är fel, är det inte bra att en staka ställer sig bredvid och försöker visa sig vara bror duktig. Det visar att man har sprickor i gruppen och att arbetsgivaren är överlägsen och kan gör vad som hälst. Antingen tror man på vad man gör, eller så inte!
Är det för mycket begärt att folk skulle städa upp sitt språk lite här. Det skulle kanske få mer trovärdighet och tyngd i vad som skrivs.

Anonym sa...

Och vad är det för fel på språket nu igen??? Finns det över huvudtaget något som alla i denhär staden sku kunna vara överrens om. Alla bara marrar o gnäller om allt, anmäler varann för minsta lilla grej, och tycker att hör man int till nån "fackförening" så är man inget värd. Jäkla kommunist-tänkande må jag säga.
Men jag säger bara det- gå emot vår arbetsgivare bara (hamnen), i all evighet, så skall vi se hur det går. Vi är tammefan snart alla utan jobb. Lärde vi inte nåt alls av papper-strejken för några år sen.
Nåja, man får ju hoppas på att Hjallis kör hårt o skaffar nåt och göra när man blir arbetslös härifrån Hamnen

Anonym sa...

heja torskin