onsdag 7 april 2010

Centern kräver stadsstyrelsens avgång

En liten notis i dagens Västra Nyland får mig nästan att sätta kaffet i vrångstrupen. Centerns lokalavdelning höll årsmöte, och följande bestämdes:

Centerns lokalavdelning i Hangö kräver att stadsstyrelsen avgår. Dessutom kräver man att stadsfullmäktiges ordförande samt ledande tjänstemän ställs till svars för vanskötsel av stadens ekonomi.

Sin ståndpunkt motiverar man med att Hangös underskott har ökat med 50 % under loppet av under ett år, och ingenting har gjorts för att minska det tidigare underskottet. Dessutom framhåller man "den oro man i många år på centerhåll känt i fråga om stadens ekonomi".

Vidare anser man att lånebördan är för stor, att hyreshusbolaget vanskötts och bör utredas genom en specialrevision. Vidare bör på "ort och ställe" av ministeriepersonal göras en undersökning av "flera års ekonomiska oklarheter".

Bör ha varit ett intressant årsmöte. Var det inte på Roadside 21 det hölls?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Ja om inte annat så hittar ju Koli på mera utgifter för staden.

Anonym sa...

"Upp till kamp emot kva...(förlåt, centern)" i nästa kommunalval! Inte för att jag skulle vara överdrivet förtjust över hur Hangö styrs, men någon måtta får det vara på galenskaperna. Kan man tänka sig rörmokare Koli som stadskamrer ??

Anonym sa...

Sämre kan it de ju bli,så vi tar Koli!

Anonym sa...

Nå det är lätt att vara efterklok! Ingen såg att världsekonomin var på väg å dyka... men lite mer pengar borde man ha klarat av och spara eller betalat bort lån under den goda tiden.

BGF

Anonym sa...

Att ingen, inte heller på högre nivå än i Hangö stad, insåg att ekonomin kommer att komma dalande ner liksom det gick på 90-talet är väl för tragiskt. När ha ett så hårt uppsving som vi befann oss i någonsin hållit i sej?

Säga vad man vill om Koli, diskussioner väcker han ju med sina attacker åtminstone!

En som brukar sitta på läktaren sa...

Väcker diskussioner det gör Koli minsann, men inte där det borde diskuteras. Som medlem av fullmäktige borde man väl också närvara på mötena (eller vara frånvarande med giltig orsak och kalla in ersättare, men nej stolen står tom). De få gånger han varit närvarande har han aldrig öppnat mun utan sitter och flinar i sitt hörn, ett beteende som knappast hör hemma hos en seriös politiker.

Anonym sa...

Håller med om att det verkar märkligt detta med att Koli aldrig är på mötena - hur representerar han de människor som valt in honom? Men jag håller även med Koli i de att stadens ekonomi kräver en noggrann genomgång och ifall det har förekommit missbruk (vilket man måste anta att det har gjort, så hemligt som allting verkar vara gällande de senaste tio åren) så skall detta lyftas fram och diskuteras och ses till att det inte inte sker igen! Staden har bränt sina invånares pengar i hamnen och åtminstone jag är rejält förbannad på hur stadens ekonomi har skötts och sköts!