fredag 16 april 2010

Fiskebodar

Utdrag ur tekniska nämndens föredragningslista inför mötet den 21 april:

Erkki Pykälämäki har gjort ett rättelseyrkande mot tekniska nämndens beslut 17.2.2010 om utgivning av platser för fiskebodar. Pykälämäki har inte fått den fiskebodsplats han ansökte om med den motiveringen, att han inte är skriven i Hangö. Därtill anser han, att han som icke-hangöbo, inte har fått information om möjligheten att ansöka om plats. Han vill att sökningsprocessen ska tas om.

Enligt tekniska nämndens beslut 17.11.1999 ges fiskebodsplats i första hand åt sådana som är skrivna i Hangö. Gällande den nu aktuella ansökan så gavs platsen åt en hangöbo. Sökanden har sedan tidigare en privat bryggplats och en fiskebod i samband med den, så det hade under inga omständigheter varit möjligt att bevilja honom en plats till.

Här känner jag mig för en gångs skull vara tvungen att till hundra procent hålla med tekniska nämnden. Förkasta rättelseyrkandet. Stadens skattebetalare BÖR gå före ickeortsbor.

Den oförskämda insändare som fanns att läsa i förra veckans Hangötidning gör inte hans sak bättre. Jag ber att få påpeka att de på orten bosatta invånarna betalar fan så mycket fler skatteören än "Vapaa-ajan hankolaiset".

Om herr Pykälämäki anser sig behöva TVÅ platser, på den mark vi skattebetalare med all rätt borde få förfoga över, är det bara att han flyttar sina papper till Hangö.

Välkommen.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Helt av samma åsikt!

B

Anonym sa...

Å inte ens alla hangöbor får paikkor.

Anonym sa...

Hangö håller på att invaderas av "kehäkolmosia". Deras önskemål och fodringar börjar snart gå före den bofasta befolkningens. Bland beslutsfattare och tjänstemen finns det ofta stor förståelse för dessa. Det är inte så länge sen staden bjöd denna nobless på middag i casino. När är det infödingarnas tur??? Så din önskan att tekniska gör ett beslut som gynnar infödingarna är en fin tanke. Men tekniska har en otrolig förmåga att få majoritets beslut på nästan vad som helst. Så vi får nog med skräck vänta på vad som komma skall. Hälsn. Gamel fan

Anonym sa...

Vilken lustig släng av främlingsfientliget det råder bland dessa förträffliga "äkta" Hangöbor.?

Man kanske lever lite isolerat ute på udden?

Samma "diskussioner" som på 20-talet.

Anonym sa...

Det var tamejfan ett intressant sätt att vrida på sanningen. Menar föregående skribent, anonymt, att det är främlingsfientlighet att inte ge bort allting gratis?

Anonym sa...

Inte kan vi Hangöbor heller åka till Hesa och kräva dittan och dattan, inte ens om vi skulle råka äga en lokal där. Är man inte skriven i kommunen så är man inte det!

B

Anonym sa...

En anonym till rasar om sanningens vridning.

Vad har du fått gratis annat än grundskolan?

Men tamejfan..blev du utan butka?

Ja,då så...

Anonym sa...

Jag som Hangöbo will ha båtplats. Hur många platser har dessa "sommar" människor i byn. Bort med dem

Anonym sa...

Ge lillfingret så tar dom hela handen. Japp så går det. Om hangöborna vill behålla sina rättigheter så e det hangöborna som måste stå på sig. Om nån vill spela pajas eller apa sig över hurdana vi hangöbor är så är det deras problem, låt oss inte bli påverkade av dessa påhopp.

Anonym sa...

Va ska ni ha "butkan" till när it de finns någo fisk i sjön ,flera "knorrkoppin"???.Egin koppi att ta en grogg ii när it man kan ta den hemma ,för "kärrringen blir toki!!!

Anonym sa...

Vad ska utbölingarna då ha butkorna till om det inte finns nån fisk???

Anonym sa...

Mr Pykälämäki är inte en klok människa (äter inte fisk tydligen), när han påstår i hangötidningen att det finns över 2000 fritidhangöbo i facebook gruppen "hulluna hankoon". Stor del av medlemmar i gruppen är nog faktist äkta hangöbo!

Monica Ferm sa...

Nå visst välkomnar vi också fritidshangöbor men det som är det väsentliga är väl ändå att dom inte kan vänta sig någon särbehandling framom oss som är skrivna i Hangö.