lördag 10 april 2010

Hamnens utveckling

SFP's fullmäktigegrupp visar med all önskvärd tydlighet att man håller på traditionerna. Med det inlägg man nu gjort till partiets riksdagsgrupp.

SFP i staden vill ha mera pengar för utvecklingen av Hangö hamn. Det har de begärt, i stort sett, varje år sedan 1870.

Motiveringen är, igen, att "Hamnen är livsviktig för Hangö och måste utvecklas för att man också i fortsättningen skall kunna konkurrera med andra hamnar."

Visst. Säkert. Och att få pengar är säkert alltid bra. Om man får dem.

Kanske SFP så småningom borde överge tankesättet att Hangö lever enbart av hamnen? En stor majoritet av våra invånare arbetar på - och med - helt andra saker än hamnrelaterade sysslor.

Begär pengar för utveckling av turismen eller vad sjutton som helst - hamnen behöver inte utvecklas så länge den inte fungerar som det är. För inte tror väl SFP att pengar gör hamnen fungerande?

2 kommentarer:

Stig Sundbeg sa...

Jag tror att redaktören för Hangö Skvaller har missuppfattat SFP:s fullmäktigegrupps budskap till partiets riksdagsgrupp.
Vi har inte begärt pengar för utveckling av Hangö hamn.Vi har begärt gruppens hjälp för att få statliga anslag för en breddning av infartsfarleden till Västra hamnen. Som alla vet, så finns där en grynna, som utgör ett faromoment då fartygsenheterna växer.
Upprätthållande av farleder hör till statens gebit och vi anser att något borde göras, vilket också Trafikverkets farledsenhet tycker. Enda hinder för ett positivt beslut har varit pengar i statens budget. Därför har vi vänt oss till beslutsfattare i riksdagen.
Vi stöder utanvidare en realistisk utveckling av hamnverksamheten, men turismen och ett mångsidigt näringsliv med industri har också alltid varit SFP:s viktiga utvecklingsområden.

SFP-fullmäktigegruppens ordf.
Stig Sundberg

Unknown sa...

Tack!

Det är alltid bra med klargörande fakta.