onsdag 19 maj 2010

Ändringar i dagvården hösten 2010

Från grundtrygghetsnämnden hörs det uppgifter om rätt omfattande ändringar i dagvården från och med i höst.


Skiftesvården flyttar fr.o.m.1.8.2010 från gruppfamiljedaghemmet Petunia till gruppfamiljedaghemmet Knattebo i Halmstadsgården. Under normal verksamhetstid får en del av barnen vård i daghemmets grupper.

Den finskspråkiga förskolegruppen i Ängshyddans daghem indras p.g.a. litet antal barn, och de finskspråkiga förskolebarnen från området erbjuds förskola i Halmstadsgårdens daghem.

Gruppfamiljedaghemmet Mullvadarna flyttar till Ängshyddans daghem och blir en daghemsgrupp, syskongrupp med barn i åldern 1-5 år.

En svensk förskolegrupp inrättas i Skogshyddans daghem. Detta är möjligt då den finska gruppen för 1-5 åringar och den finska smågruppen sammanslås.

Förskoleundervisningen i Täktom upphör, på grund av för få barn, och barnen erbjuds förskola i Halmstadsgårdens förskola. Till övriga delar fortsätter verksamheten i Täktom gruppfamiljedaghem.

Ändringarna medför att de hyrda lokalutrymmena för Petunia och Mullvadarna kan sägas upp fr.o.m. 1.8.2010. Ändringarna går att utföra utan extra personal eller kostnader genom att omfördela redan befintliga resurser. En vakant närvårdarbefattning lämnas tillsvidare obesatt, men två vakanta barnträdgårdslärarbefattningar ledigförklaras.

Inga kommentarer: