torsdag 17 juni 2010

Hoppis rivs!


Hopptornet i Lillmärsan i skall rivas. Det beslöt tekniska nämnden i går enhälligt. Orsakerna är igen en gång rent ekonomiska. Tornet är i dåligt skick och det finns inte pengar för en tillräckligt omfattande renovering och så är vattendjupet för litet, de krävda 5.5 metrarna vatte saknas, muddring samt sprängningar av bottnet kostar för mycket.

Tekniska nämnden beslöt ändå att ansöka om pengar i nästa års budget för att kunna bygga ett nytt hopptorn. Om nämnden får pengar för tornet, vilket är osannolikt, borde det byggas på ett sådant ställe där vattendjupet är tillräckligt och av sådant material som inte kan förstöras så lätt, bestämde man.

Det var det för det 43-åriga hoppis.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fint, riv ner allt bara som ALLA tycker om o använda! Hur länge ha int vi försökt få en simhall ti vår kära stad, men inte o så finns int de pengar att ens renovera hoppis, va FAN! D e väl bättre att ungdomen springer runt stan o härjar än att dom har nå vättit att hollapå med. Ti nästa rivs väl Ruukki-Arenan.. Satan man blir fitti när man läser sånt här!!

anne-marie sa...

Men snälla anonym, det förstår du väl - Hoppis är inte fint nog! Inte Märsan heller och framför allt inte alla svettiga hangöbor som flåsar omkring i Märsaskogen på belysta spåret (så länge det nu får finnas kvar)eller kastar sig ut från Hoppis med enfaldiga och oartikulera dumtjut. Det är inget flashigt över dem - varför skulle man bry sig? Finns det förresten någon bland denna spalts vänner som skulle ha tid att rota fram och sammanställa alla löften om simhall som har uttalats under de senaste 20 åren? Det kunde bli en skojig ploj att ställa ut i biblioteket, t.ex. Jag menar, så länge vi får ha bibban kvar.