torsdag 10 juni 2010

Uppåtsving i nedåtsvinget

Det är inte säkert att alla håller med mig, men när brukar nu världen fungera så att alla är överens. Trots det så räknar jag följande händelser från den gångna veckan bland de positiva nyheterna från staden:

Miljönämnden i Hangö har beslutat att godkänna planen för bullerutredning för Täktom flyfält. Dethär betyder i praktiken ingenting annat, än att bullret kring bullret från flygplanen tystnar tills utredningen är färdig. Bra.

Fortums kraftverksbygge i Hangö står nu färdigt. Det speciella med kraftverket är att koldioxidutsläppen är så gott som obefintliga och även ångan som uppstår när flisen bränns tas till vara. Hållbar utveckling är någonting även stadens ledande skikt kunde fundera på.

Helkama Velox i börjar igen tillverka Jopo-cyklar. Produktionen var länge förlagd till Taiwan, men nu återinförs den i Hangö. Genom att den populära Jopon igen görs i Hangö-fabriken säkras en mängd arbetsplatser. Sägs det.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur mäter man bullret om bullret har tystnat?

Olle sa...

Tack för lite goda nyheter från min gamla sköna hemstad.

Hoppas bullret kring bullret tystnar för evigt. Flygfältet har funnits där sen förtiotalet - bullrarna (dvs de som bullrar om bullret ;-) kom långt senare. 'Nuff said!