måndag 23 augusti 2010

Budgetens delårsrapport

Inför kvällens stadsstyrelsemöte går det på föredragningslistan bland de sedvanliga rättelseyrkandena och kommunalbesvärena att hitta budgetens delårsrapport för tiden 1 januari till 30 juni.

För ovanlighetens skull ser siffrorna om inte riktigt bra så åtminstone hyggliga ut. Till och med stadens lånebörda har minskat något. Så ska det låta.

Maskindepån och hamnen har redovisat en aning större utgifter än budgeterat, men det var antagligen väntat med tanke på den snörika vinter vi hade. Båda visar ändå en markant ökning på plussidan, så läget torde vara under kontroll.

Fortsätter det så här så kanske staden ändå inte är bortom all räddning. Det tokiga är att det betyder många år med nollinvesteringar framöver. Men kanske det är värt det.

1 kommentar:

HenrikS sa...

I mallanårsrapporten ingår 'Räntebelagda skulder'. Det vore intressant att få veta vilken andel av dessa skulder som hänför sig till invetsringarna i hamnen. Därefter kan man räkna om 'Hamnenns intäkter och hamnens kostnader'. Varefter man får hamnens årsbidrag. Så som det ser ut i denna uppställning ser det ju bra ut. Men, vågar man inte ta fram hamnens investeringa och vis skuldbördan som hänför sig till den. Antagligen inte