fredag 6 augusti 2010

Ironi i luften

Jaha. Så gick det då som jag anade att det skulle gå; Fallskärmshopparna i Täktom är TVUNGNA att återuppta sin verksamhet för att få möjlighet att i framtiden fortsätta sin verksamhet.

Det möte som i går hölls mellan representanter för staden, NTM-centralen och Suomen Laskuvarjoherho kunde helt klart konstatera att den bullermätning som en privatperson gjort inte kan räknas som mera värd än den omfattande bullerutredning som pågår enligt ett beslut från högsta förvaltningsdomstolen i Vasa.

Det besynnerliga här är att hopparna avbröt sin verksamhet mitt i säsongen, under pågående utredning. Kanske den genomsnittliga bullernivån fås ned till acceptabel nivå på detta sätt?

6 kommentarer:

Anonym sa...

BRA Ben !!!! Den där kommentaren lär nog ingen "riktig" media ha kommit fram till. Men, så bedriver de inte heller undersökande journalism, utan sensationsjournalism. Gillar din spalt mera för varje dag som går. Hangös egen Wikileaks ... :)

Anonym sa...

De som bott i Täktom före 1940, då fältet byggdes har rätt att klaga. Resten borde väl ha insett att flyttar in brevid ett flygfält kan man högst sannoligt råka ut för lite flygplansljud nu och då.

Täktombo

Anonym sa...

De som bott i Täktom före flygfält kan klaga av flygfält. De som bott där före fallskärmhoppning, får klaga om dess buller.

Anonym sa...

De som bott i södra finland före istiden få gnälla om precis vad som helst!

Styrbjörn E:son Lindberg sa...

Det sovjetiska flygfältet från 1940-41 var ett gräsfält med transportabla perforerade stålplattor och saknade en startbana av dagens typ och växte mer eller mindre igen under tiden 1942 till 1960-talets slut. Det nuvarande fältet började röjas med Hangö Flygklubb som initiativtagare i huvudsak som talkoarbete men med stor hjälp från staden och vissa välvilligt inställda industriföretag. Flygverksamheten på den nya startbanan inleddes på våren 1974 och godkändes för allmänt bruk i augusti 1975. Källa Hangö Flygklubbs historik 1945-1995.

Olle sa...

Jag tycker man kunde bygga ett stängsel tvärs över Hangöudden och sen bara släppa in dom som har ett specialtillstånd. Det skulle ju vara ett effektivt sätt att hålla alla som vill komma och utnyttja stadens möjligheter (turista, hoppa fallskärm, kite-surfa, supa och skita i Appelgrenarnas rabatter) borta.

Tips till täktomborna: Gå sätt några rejäla betonggrisar på landningsbanan. Eller ännu bättre: gräv upp asfalten lite här och där ;-) Då hålls nog alla fallskärmshoppare och andra flygare borta.

Tips till Hangö flygklubb: Sätt upp övervakningskameror runt fältet!