måndag 30 augusti 2010

Miljöpriset till B8

Stadens miljöpris, som delades ut under Hangödagarna, går även i år till inkvarteringen. Det i somras öppnade hotellet på Boulevarden, B8, belönades på lördagen och i motivering läser man: "Nydanande och innovativ återanvändning".

Miljönämndens viceordförande Jaakko Laiho, som delade ut årets pris, säger på dagens nät-VN att: - B8 bidragit med nya, efterlängtade hotellutrymmen till Hangö.

I fjol tillföll priset pensionaten Villa Tellina och Thalatta, Villa Maija och Villa Doris, i år B8, nästa år (förutspår jag, om trenden håller i sig) går priset till Harkimos projekt och hotell Regatta.

Reaktionen hos B8?

– Det känns bra att få erkännande för en långvarig insats i Hangö. Vi har verkat här sedan 1995, säger representanten för företaget Fastighetskompaniet Aslak Söderman.

!

Men grattis! Laiho har rätt: Det är bra med annat än privat inackordering.

2 kommentarer:

Anonym sa...

nu vet jag vad menar "miljö" i Hangö !

Inga sa...

besökte B8 när de hade öppna dörrars dag och blev verkligen överraskad. Man hade återanvänt gammalt, och på vilket sätt. Den som planerat rummen har verkligen öga för det vackra. För en gångs skull tillföll priset rätt företagare. Ni som inte besökt hotellet gör det, så får ni uppleva något annorlunda och mycket stilfullt. Inget slit och släng här inte!