lördag 18 september 2010

Donation


Ja en donation av rent skrämmande dimension har staden mottagit. Med vederbörlig tacksamhet, antar jag, fast jag tillåter mig hoppas på en viss tvivelblandad skräck bland stadens tjänstemän inför detta slag av donationer.

Jag hörde häromdagen på radion att staden av Nord Stream mottagit ett av de gasrörsdelar som nu varit utspridda i hamnen som "ett minne", men yrvaken som jag var reagerade jag inte på något annat sätt än med en misstrogen skakning på huvudet.

Det högtidliga donationstillfället lär för övrigt ha gått av stapeln utanför hamnkontoret.

Reagerat har däremot en del av mina läsare, så jag var tvungen att ta reda på vad sjutton det är frågan om.

Tanken är att ett av dessa över 20 ton tunga rör ska placeras på torget, som ett monument över det fina samarbete som rått mellan staden och rörläggaren Nord Stream.

Visst är det fint med minnesmärken, till och med monumentala sådan kan vara vackra. Men ett 23 tons rör på torget? Låter som ett sätt att göra sig av med problemavfall i mina öron.

Tack dessutom till Bengt Wikström för den fina bilden.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Bra Ben för att du skrev om saken,jo det finns ett par ställen att välja på då det gäller placeringen av gasröret.Den ena är som vägskylt till avstjälpningen den andra är utanför stadshuset.Båda har samma status.
Bengt Wikström

Anonym sa...

Det kostar 100000 euro för staden att bygga plats för rören. Torgets yta tål inte 23ton.

Anonym sa...

Ekenäs har sin Sherfbäckdebatt i all oändlighet.

Det blir väl samma här.

Ställ upp rörfan som ett minne över Hangö hamns sista tider i Västra hamnen,på botten utanför vågbrytaren.

På toppen kan ett roterande ölshapp residera.
;)

Kan just nu inte komma på en bra minnestext.

Anonym sa...

Skulle man inte kunna använda röret till någon nytta, tex. som en del i en vattenrutschbana på Plagen, så skulle man ha ett monument samtidigt som barnen kan åka genom röret och ha roligt? Då kommer ju förstås frågan varifrån Hangö Stad tar pengarna till rutschbanan. Kanske Nord Stream kunde vara med och sponsorera?

Anonym sa...

Röret bör placeras utanför stuveriets socialbyggnad ,så kan stuvarna titta på det och "drömma det var då vi hade jobb"!!!

Anonym sa...

Nej, nej...till bergatans ända nära Alko. Erlund har sin staty där med. Dagens poltikern ska också ha.

Anonym sa...

Låt den stå upprätt som monument på synlig paradplats ex.vis vid Östra hamnen - Drottningberg - Smultrongrund. Sätt på en konisk spets i övre ändan och styrfenor i nedre så får vi vår egen rymdraket.

Anonym sa...

Ett sånt där rör är väl ganska värdefullt, kan inte staden sälja det tillbaka till rörprojektet, det kommer väl ändå att fortsätta med två rör till efter 2012. Fast nu ingen talar om det... Vilken värdelös gåva för staden egentligen.

Anonym sa...

Vi får väl tigga om några till för viadukten eller bron börjar bli dålig.Bara vi väntar tillräckligt länge o regnvattnet sakta fräter upp armeringen skall den ju stödas lika som vid hamnkontoret.