måndag 18 oktober 2010

SSHH 25 år


Sällskapet för Släkt- och Hembygdsforskning i Hangö r.f., SSHH, firar i år sitt 25-års jubileum. Av den orsaken hålls under tiden 18.10 till 5.11. en jubileumsutställning i Hangö biblioteks utställningsutrymme.

På programmet står under samma tid även tre föredrag, alla liksom utställningen öppna för allmänheten, i stadsbibliotekets galleri. Onsdagen den 20 klockan 18.00 berättar Bengt Eriksson om "Bondesegling i Västnyland på 1500-talet, onsdagen den 27 får håller Georg Haggrén ett föredrag om fynden från de arkeologiska utgrävningarna i Hangöby och den 3 november berättar föreningens första ordförande Tomy Karlsson om Hangö under fortsättningskriget. Tisdagen den 26 oktober mellan klockan 12.00 och 17.30 är Elisabeth Uschanov på plats och informerar om Migrationsinstitutet.

Bilderna är tagna från utställningens öppnande i dag. På den första ser vi föreningens nuvarande ordförande Johan Signell hålla öppningstalet, på de följande en del av utställarna samt intresserade inbjudna och på den sista en reporter i arbete.

Mera information gällande föreningen i fråga får intresserade på SSHH's hemsida.

Inga kommentarer: