onsdag 8 december 2010

Mattransporterna i staden

Både Eero Koli och företaget Loposen Kuljetus har besvärat sig över stadens beslut att byta mattransportör. Som jag tidigare berättat sköts mattransporteras härefter av Itella. Här gäller det nu alltså föda, inte golvmattor.

Grundtrygghetsnämnden ämnar förkasta Kolis besvär med motiveringen att han inte har något med saken att göra, och då är det väl inte mera att orda om det.

De tidigare födoforslarna däremot är i sin fulla rätt att lämna in besvär över beslutet, vilket de nu också gjort. Företaget anser i sitt rättelseyrkande, att Itellas lastbil inte uppfyller kraven vad gäller utsläppen och inte heller de ekonomiska kraven och att det är ett fel i de hopräknade poängen och att Sydspetsens Transports Mercedes inte uppfyller Euro 5 utsläppsklassens krav och att förkastandet av deras eget anbud har varit orimligt. Loposen kuljetus kräver nytt anbudsförfarande om mattransporterna.

Det var ganska många och, det.

Grundtrygghetsnämnden har hur som helst inte, enligt egen utsago, gjort något fel - all och till trots - och tänker därför besluta förkasta rättelseyrkandet. Och då är det inte mera att orda om det heller.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Nej,det är det inte:
http://www.hanko.fi/city/djulkaisu/kokous/20101844-21.PDF

Om man nu kan läsa detta så hade det varit rena rama tjänstefelet att skriva på Roponens anbud.

Anonym sa...

För övrigt har Itella tydligen en mastodontbil..

18 ton tung...

DET måste ju vara ett tungt skäl!

;)

Anonym sa...

...säkert en pansarbil, för man e ju i Hangö och varorna är värdefulla :)

Anonym sa...

Nån elak hade ju här kunnat konstatera att kanske Itella skulle försöka få sin grundverksamhet att fungera innan man gapar efter mera jobb. Helt sådär som hälsning från en som inte får (rätt) tidningar på morgonen.