onsdag 19 januari 2011

Parkförvirrning

Tekniska nämnden ska på sitt möte i kväll ta sig en titt på årets byggnadsprogram. Under investeringarna för i år ser jag till de ungas glädje att nya hopptornet fortfarande hänger kvar, 90.000 € är reserverat för detta ändamål.

Annat på listan är vägförbättringar, avlopp och torgets fortsatta "utsmyckning". Och 20.000 € är reserverat till  Sibeliusparken.

Vad? Vad då för Sibeliuspark?

Sibeliusparken, på Esplanaden, innehåller bland annat den inte i Hangö världsberömda skulpturen "Fågeln" av den kände konstnären Carl-Gustaf Lilius. Nu ska området snyggas upp, antar jag. Sibeliusparken bör inte förväxlas med Jussi Lundmarks park, även den på Esplanaden, som bland annat kan skryta med den inte i Hangö världsberömda skulpturen "Lenore" av den kände konstnären Carl-Gustaf Lilius.

3 kommentarer:

Anonym sa...

90 000,00 euro för ett hopptorn? Hur högt skall det bli egentligen? Missuppfatta mig rätt här, jag är definitivt för ett hopptorn men summan är otrolig. Och 20 000,00 för att piffa upp en park? Wow, Hangö tycks vara en rik stad, mot allt vad man läst i tidningarna.

Anonym sa...

Knappast blir det något hopptorn, vinterns plogpengar "äter" upp det.

Anonym sa...

kanske det var för mycket nollor och det skulle egentligen vara 900 e, det kunde ju passa bättre för hopptornet och passa även stans magra plånbok. Men det slutar väl som alltid att det är bara att hoppa i vattnet från klippa istället, de e ju billigt...