tisdag 15 mars 2011

Så kan det gå

Sten Öhman har sagt upp sig.

Ett rykte gick i svang i dag på förmiddagen som visste berätta att vår stads tekniska direktör sagt upp sig från sin tjänst, och nu bekräftar tidningen Västra Nyland att så verkligen är fallet.

På VN pratar Öhman om gammal politisk ost, vilket jag inte riktigt förstår. För han sade ju upp sig, fick inte sparken.

Att ge sparken åt en tjänsteman i det här landet är svårt, men då en så pass högt uppsatt dito säger upp sig är det graverande.

30 kommentarer:

Anonym sa...

Här ligger nog en del döa hundar begravda...

HenrikS sa...

Intressant, men kanske också nödvändigt, för dt finns nog något begravt här.

Anonym sa...

ÄNTLIGEN

Anonym sa...

Jaha...och vem blir nästa då?

Anonym sa...

Inte en dag för tidigt, men vad kommer istället.

Anonym sa...

Någon ny ung person, som de gamla stofilerna igen fryser ut!

Anonym sa...

Tack Sten att du har orkat så länge kämpa mot vindmyllor

Anonym sa...

De e ju så att man vet ju vad man har, men vad man får istället är ju en annan sak.

Anonym sa...

Synd att den där Wikbergskan skall vara så jobbig! :(

Anonym sa...

Jag tycker att han skött det ganska bra, iallsynnerhet sedan han lärt sig att han inte är politiker mera.
Till hans största merit ränkar jag att han fick lite pli på hur arbetstiden skall användas (våra skattepengar!)

Anonym sa...

Synd bara att han inte lärde sig hur han skulle använda sin egen arbetstid.

Anonym sa...

Den där Babso e en rikti bitch,hon e ju sjuk i huvu,de e hon som ställer till me allt fan,Öhman ha gjort ett bra jobb men nu va de hans tur,vem e nästa???

Anonym sa...

Onhan se aikalailla ihmeteltävää katsoa muutaman SFP poliitikon touhua täällä Hangossa.
Öhman on tehnyt hyvää työtä teknisellä puolella. Ihmeteltävää on, että sellaiset henkilöt, jotka kansa on valinnut edustajikseen kaupungin hallintoelimiin, käyttäytyvät ilkeästi, vihjailevasti ja juoruilevasti. Toivon, että näitä henkilöitä ei päättäjien joukossa jatkossa nähdä. Kiitos Sten työstäsi!

Fridde sa...

När jag läser förslaget som stadsstyrelsen tog ställning till så hittar jag knappast någonting oskäligt. Det enda vore då att p. 3 är rätt strängt formulerad. Stadsstyrelsens majoritet vill följa bestämmelserna i lagen, och att förutsätta att Chefen Öhman skulle få en mildare behandling än andra är snarare oskäligt.
Att osakligtvis skälla på Babso är nog att dra alltför långt gående slutsatser utifrån sin egen ståndpunkt. Kanske rentav ärekränkande att kalla henne "bitch"?
Är det någon av de anonyma tyckarna som tror att en stad som Hangö kan styras utan konflikter? 5-4 var ett demokratiskt beslut om en klar sak och om SÖ tog så på näsan att han sade upp sig är det hans egen sak. Det visar snarare att hans ofta obändiga beteende fortsätter att skaffa honom problem - med sig själv. Detta sagt utan att ställning tages till resultaten av hans arbete för stadens väl.

blackie sa...

Öhman gjorde ett bra jobb och vi fick något för våra skattepengar, nämligen arbete gjort. Får se om samma mafioso som härja förr på tekniska igen kommer till makten. Då blir det sämre för oss skattebetalare igen med servicen av kommunen.

Detta är en stor förlust för oss hangöbor. Men som vanligt don't know what you got until it's gone :/

Anonym sa...

Tack Öhman synd att du inte orka ett par år till. Nu blir all utveckling i staden på hälften.

Anonym sa...

Tredje gången gillt? Det hoppas jag.

Anonym sa...

Till Fridde! Varför fick hamnens tekniska chef sitt bisysslolov utan villkor. Alla borde ju behandlas lika! Önskar Sten Öhman lycka till i framtiden och tackar för det goda han gjort inom tekniska sektorn.

Fridde sa...

Vid genomläsning av de senaste referaten om SÖ visar det sig att förslaget i stadsstyrelsen i själva verket inte gick igenom utan att egentligen bara p. 3 kvarstod oförändrad. P. 4 ändrades med ett år och pp. 1 & 2 ströks helt och hållet.

Alltså modifierades förslaget väsentligt till SÖ:s fördel, men eftersom han tydligen inte tål motsägelser så kastade han in handduken.

Betr. Lyytikäinen vet jag inte vad den anonyme skribenten talar om. Berätta för mig vad det gäller så är du hygglig.

FD kommunalare sa...

ÄNTLIGEN...

Det var då inte EN dag för tidigt men dock 6 år för sent, rondellpengarna skulle ha kunnat gå till de övriga gatornas underhåll men alla odugliga tjänstemän behöver väl ett minnesmärke. Var är nu KD med alla sina 9000 andra invånare.

JiPii sa...

Hoppas Kavander förstor också at sticka! Dom boda e som bröder!

Anonym sa...

Nu kan han ju bygga mera fiskhallar och betala dom själv.

Anonym sa...

.... utan att läsa den småa texten?

FD kommunalare sa...

Inte kan man väl skylla på nån annan då en tjänsteman SÄGER UPP SIG SJÄLV!!!

Långtida skattebetalare sa...

Stackars Sten nu vill han vara martyr också, flere stora projekt han talar om har han börjat med men men men han har aldrig slutfört dem.

Anonym sa...

Vi behöver just nu mera kommunalare, inte bara chefer.

Anonym sa...

Till Fridde! Vem har talat om Lyytkäinen, det var ju hamnens tekniska chef det var fråga om. Du kan ju själv läsa hamnens protokoll från 03/2010 Bisysslotillstånd.

Den lilla texten ska nog stadens jurist läsa inte tekniska direktören.

Alla ni som skäller hör säkert till det pack han satt på plats under sina år på tekniska verket. Synd nu slappar väl disciplinen på verket igen när han slutar.

Anonym sa...

Fridde far å göm di!!

Anonym sa...

märks att människorna inte vet hur mycket som bara blir "liggande" i hans låda..och det får han lön för..ni borde vara tacksamma mot Babso..en annan som tål granskas vad han gör är Kavander..Tänk efter nu hangöbor vem det lönar sig att rösta på..

Pensionär sa...

Anonym sa att Kavander borde granskas, ABSOLUT!!! vart förde Kavander vattnet han tankade i hangöbyhamnens wc?? Var det frågan om bisyssla eller?????????