torsdag 14 juli 2011

Några frågor gällande sophantering

I går hade jag än en gång möjligheten att besöka kvällstorget. Till min stora glädje ser det ut som om torget bara växer i omfång, både vad gäller försäljare och besökare. Bra! Mera sådant.

Det som en aning stör mig, och har gjort det redan tidigare, är det besynnerliga sätt staden har då det gäller utplacering av roskisar. Då jag köpte min vanliga trelitersdos med ärter och började traska hemåt såg jag inte till någon som helst möjlighet för mig att göra mig av med de toma ärtskidor som uppstod.

Är det faktiskt så svårt att placera ut några roskisar i staden? Kan det verkligen vara så dyrt med roskisar att man hellre låter folk slänga skit omkring sig än ger dem möjlighet att slänga skiten i roskis?

Eller är det här helt enkelt en med vett och vilja planerad strategi att få parkavdelningens städare att behålla sitt jobb?

8 kommentarer:

Anonym sa...

ÅÅ snart e de jul igen , åå snart e de jul igen åå julen vaa............

Anonym sa...

Jag håller helt med, saknar roskisar på flere ställen så man inte skulle behöva gå med roskiset i handen så länge. Känns illa att måsta kasta på marken. En dagisramsa = aldrig kasta papper alltid plocka upp ;)

TeeM sa...

Jomen till regatta veckoslutet hade dom ju satt ut roskisar i den tomma casinoparken!

En som varit med sa...

Den sista meningen träffa du precis rätt.Ruttet hela systemet, men kanske det blir bättre efter vissa pensioneringar

Papi sa...

Just det de blir Jul så småningom och höst före det, jätteduktig ponke, du har kunnat läsa kalendern alldeles rätt. Men vet du vad, efter det blir det snart vår och sommar igen, men det kunde du ju inte veta, eftersom du stackarn inte har nästa års kalender ännu. Men nu vet du det. :)
Hoppas du får en riktigt fin julkalender.

Anonym sa...

Papi,vintern börjar i October och räcker till början av April så God Jul å snöskyffeln i skick för den får du användning av!!!

Hundägaren sa...

Jo, som hundägare så känns avsaknaden av roskis speciellt irriterande - man vill ju vara en duktig hundägare och plocka upp sk**en, men sen går du där, hundägaren, hunden och sk**påsen resten av länken för nån roskis var man kan placera sk**påsen finns ju inte :( Å har man mer än en hund så blir jonglerandet med hundar och sk**påsar rent av "skojigt"... Såhär sommartid går ekvationen ihop ännu, men prova på detta vintertid i värsta halkan - inte roligt! :(
Så fler roskis till Hangö, tack! Alternativt kunde kunde fler egnahemshusägare placera dekaler/tarror på sina roskis som tillåter att hundägare sätter sk**påsarna i deras roskis - vet att Hangö Kennelklubb borde ha tarror att dela ut...

Anonym sa...

Jag promederade i går via Plagen och det lucktade rena rama skit på långt avstånd från BajaMajan.
Under dessa heta dagar kan man säga att i BajaMajan kokar man skit. Ny verksamhet kanske! Men ändå tycker jag att det passar inte in i den bilden och bränden som Hangö håller på att bygga.
Vi behöver rigtiga vatten tuor med dusch till sandstränderna. Hej camon vi lever redan året 2011 och bajamaja kommer från år 1900.
På Tullstranden finns det bara en BM för kvinnor o men, har ni varit inne i en sådan. Grymt ställe!
LW