onsdag 20 juli 2011

Turism

Jag har tidigare varit inne på ämnet kryssningsfartyg kontra flygfält, försökt påvisa att kryssningsfartyg hämtar mera turister till staden än ett lågprisflygbolag, utan att uppnå någon som helst förståelse eller genklang.

Nåja, det kan ju hända att jag har fel och enbart tänker på min egen pengaficka, men nog sjutton anser jag att det hundratal pengastinna turister som i går strömmade i land från Seadream I är mer värda än det tiotal lågprisflygare som eventuellt skulle ta vägen över Hangö.

Hur som helst, den alltid lika påpasslige Benccu lyckades, igen, ta en av sommarens bästa bilder, från Gustavsvärn. Ett stort och ödmjukt Tack!


7 kommentarer:

Anonym sa...

De e ju isbrytarn som e här inför vintern!!

Anonym sa...

Minns bara att jag tjatat om detta.. ;),inte isbrytaren då,dom skall ju nu hyras in från Sverige har jag hört.

Realist sa...

Nog är det bättre att satsa på fartygstrafik, än att drömma om ett flygfält, som vi nog aldrig ser.

Anonym sa...

Var på Berggatan när ett sällskap från nämnda båt frågade var stadens köpcentrum låg. När de fick veta att detta var centrum, åkte de till grannstaden för att kolla om de hade något köpcentrum! Om vi ska ta hit turister borde vi väl också ha något att erbjuda dem.

Anonym sa...

Ja det verkar vara ett relativt gammalt fartyg som specialiserat sig på rätt så rika gäster (110 st),men man skickar knappast iland några vilsna typer till "centrum". Det har säkert funnits någon planering.

Vad vet jag?

http://www.charterbrochure.com/seadreami

Anonym sa...

Som lite kuriosa så kostar billigaste biljetten ca 5000 dollar för sju dagar,antar det är "all inclusive". Tillkommer resa till och från Amsterdam där trippen tydligen startade (och utflykter mm fickpengar)....man riktar sig till personer mellan +40-+60 för man vet det är där pengarna finns och hjärtinfarkterna inte riktigt fått fart.

Måhända ett visst näringställe kunde,mot ersättning,bjuda en utvald skara på lunch innan deras färd mot Ekenäs? ;)

Anonym sa...

Och "rören" tog slut!!!SKÖNT!!!