måndag 16 april 2012

Stänga eller inte?

Invånarna på området Arcturus-, Sunnan- och Murtajavägen vill stänga gatorna för allmän trafik. Motiveringen låter bra, kan jag utan att veta desto mera om saken säga, men det tycker inte tekniska nämnden. På tekniska nämnden anser man att, jag citerar, "den förhåller sig negativ till att gator stängs".

Nu på inkommande möte ska man förutom det där ovannämnda bestämma de nya priserna för att hyra ut betonggrisar och trafikmärken avsedda för att kunna stänga av gatorna under sommarens evenemang. Priset på en betonggris blir fem euro som grundhyra samt tre euro i dygnet för användning. Per dygn och per gris, utan arbetskostnader.

Om nu tekniska verkligen förhåller sig så negativt till avstängning av gator föreslår jag här en rent ofantlig inbesparing inför sommaren; Låt bli att stänga av staden under midsommar- och regattaveckosluten. Tänk vilken otrolig summa man inbesparar redan med att inte lägga ut all världens grisar, stopskyltar och stängsel.

Men kanske man enbart förhåller sig negativt inställd på ett alltför selektivt sätt.

4 kommentarer:

Inga sa...

Det är väl ganska stor skillnad på att stänga tillfälligt eller helt och hållet. Men håller med Ben, det är onödigt att stänga några gator i stan pga midsommar och Regattahelg. Två lite livligare veckoslut i året kan väl ändå inte vara så betungande.

Anonym sa...

Midsommar och Regatta: de två veckosluten som man inte kan vara borta hemifrån och inte kan ha gäster, där man borde vaka tre nätter i rad, och hålla utkik om nån sku få för sig att vilja sova på ens eller nån grannes tak eller balkonger (har hänt några gånger) eller i blomrabatterna, och så får man städa: flaskor (oftast i skärvor), fimpar, wc-papper med innehåll + flugor, bindor med innehåll, kondomer (kollar inte om det finns innehåll), sprutor, avlagda kläder, udda skor. Något år uppnås inte alla sorter - inte för att vi saknar dem. Pass och plånböcker har också förekommit, och förstås rester av picknickmat.
De här veckosluten räknar alltför många besökare med att man får gå och göra vad som helst var som helst, och stan städar, men stan städar naturligtvis inte privata gårdar. Nångång har man också fått söka trädgårdsmöblerna i bitar i grannskapet. Undrar ni ännu om man äcklas och är led på detta?

Anonym sa...

Eländigt att vissa sku ha rätten att stänga sina gator, alla sku väl önska sig att inte ha någon trafik utanför sitt. Tänk om det bara vore esplanaden, korsmansgatan, hangöbyvägen o dyl. som sku vara huvudlederna, hur sku trafiken löpa då? Från ena ändan i stan till den andra sku i värsta fall ta en halvtimme...Smidigt??

Anonym sa...

Sluta stänga staden till midsommar och regattan. Ifall de privat bosatta vill skydda sin egendom så får de bygga högre stängsel eller betala stängningen själva. Så är det rättvist och den eviga debatten avtar därmed också. Man får helt enkelt leva med det två gånger per år förekommande 'problemet'. Inte ska man glömma det otroliga PR värdet framförallt regattan har till Hangö. Problematiken är att man inte utnyttjar regattan så bra man borde.