torsdag 25 oktober 2012

KSF Media tar över HT

En av dagens nyheter är väl nog den att KSF Media tar över Hangötidningen. HT, som under de senaste åren ägts av Förlags AB Lindan Kustannus Oy, blir nu en del av den stora tidningsgruppen som sedan tidigare innehåller tidningarna Västra Nyland, Hufvudstadsbladet, Borgåbladet, Östra Nyland och Loviisan Sanomat m.fl.

På kort sikt utlovas inga förändringar och de anställda fortsätter som gamla arbetstagare, sägs det. Och det är bra, vi behöver nog vår HT i framtiden också. Ingen kan täcka de lokala händelserna som en utpräglad lokaltidning.

Och ekonomiskt torde väl nu det hela vara tryggat, då KSF Media i sin tur ägs av Konstsamfundet.

Dagens HT, som till min förvåning i dag även delades ut till vårt hushåll, innehåller för övrigt en hel del läsvärt. Mycket bra!


4 kommentarer:

HT läsare i 55 år sa...

Man kan bara hoppas att inte HT känns för liten inom Gruppen. Konstsamfundet, såsom andra motsvarande, är också beroende av de "stora pojkarnas" framtidsutsikter med avkastning etc. för att kunna hålla igång sin verksamhet. Lycka till HT - ni behövs, helst litet oftare än för tillfället.....

Henrik Svartström sa...

Jo, helst lite oftare. Gärna åtminstone 2 gånger i veckan. Om översättningsarbetet gör det svårt och tar tid, inte behöver varje artikel översättas.

Inga sa...

Tror inte riktigt på detta, men hoppas kan man ju alltid. Själv har jag sagt upp min prenumeration för länge sedan och inte kommer jag heller att göra någon ny. Vi får heller aldrig tidningen ej heller Västis när den delas ut gratis, hoppas att de annonserande företagare också är medvetna om detta. Man lovar att tidningen delas ut gratis, men i många höghus mitt i stan delas den aldrig ut.

Benccu sa...

Håller med Svartström, två gånger i veckan. En gång är lite väl magert. Kan bidra med lite gratis bilder nu o då.