måndag 18 februari 2013

Mera om skolor, tar det aldrig slut?

I Lappvik fungerar någonting som inte egentligen ska fungera, om jag förstår radio Vega rätt. Man har slagit ihop den finska och svenska skolan. I ett egentligen rätt bra och ganska intressant inslag pratar man med elever och rektorn för skolan.

Här behöver man inte kontakta lärarförbundets ordförande, från tidigare vet man ju att han är emot sådant här språkbadas.

Jag tycker att det låter som om det fungerade bra, trots att reportern på slutet försöker få det att låta annorlunda. Obehörig, kallas rektor Hannu Larinen, för att han saknar ett papper på att han kan svenska. Trots att jag tycker han pratar bättre svenska än många av redaktörerna på radio Vega.

Och i måndagssnacket, YLE västnyland på radio Vega, pratades det om skolböcker. Ilse Klockars visar än en gång att hon är en smart och fix människa, ett lyft på hatten för att hon inte gick i de gropar redaktören försökte gräva.

Konstigt nog har man inte på denna kanal, som numera sysslar med grävande journalistik, reagerat över att en lärare kan ta betald tjänsteledighet, sedan komma tillbaka på jobb över sommaren och på hösten fortsätta sin tjänsteledighet. Visserligen då obetald. För se, på sommaren ska det inte vara någon vikarie, då klarar läraren sitt arbete.

Här kunde man kontakta lärarförbundets ordförande och fråga vad han tycker.

Radioinslagen går det att lyssna på, om man så vill, på YLE Arenan.



3 kommentarer:

Besvärstrött sa...

Visst förundrar man sig över Yle VN journalistiska linje. Då det händer något negativt för Hangö = stor rubrik. Men om ett besvär mot staden ej går igenom - är det ej värt att nämnas !!! Kanske man tar igen det då vår Herr Besvärsställares senaste (knappast sista) besvär kommer till ett slut. Att det finns mer besvär "i byrålådan" finns det nog belägg för - den senaste var daterat 2.1.2012 fastän ärendet var till behandling 10 månader senare !! (Se mötesprotokoll (finska))

Benccu sa...

NÄR DET GÄLLER pertti sundqvist SKALL DET SKRIVAS MED MÖJLIGT MINSTA BOKSTÄVER, PUNKT O SLUT.

Anonym sa...

Heja TROLLEN!!