fredag 22 november 2013

Det lackar mot jul...

...igen.

Julstöket närmar sig med stormsteg trots att det för tillfället råder rätt lugnt väder på alla fronter. Handelsbodarna slår upp sina juldörrar och -bord, tomtenissar ses sprida ett svagt skimmer i skog och mark.

Bland annat i Villa Orrman har man plockat fram julstöket, julbaket är i full gång och hantverkarnas julpryttlar förbereder sin resa till villiga mottagare av klappar. Till Villa Orrman ska en stressad husmoder ta sig, för att få lättnad i dessa stressade tider.

Företagarna på Berggatan dammar febrilt av sina pryttlar inför lördagens öppning av julgatan och överallt pratas det om mysfaktorer och stämningsfylld kvalitetstid.

Den som inte känner vår nya kulturchef, Jennika Friman, ska för övrigt passa på att ta sig till Berggatan inför öppningen av julgatan. Klockan 16 i morgon håller hon nämligen öppningstalet. Sedan ska två av Finlands luciakandidater sjunga, fint att de får visa upp sig inför valet, och så ska det vara ponnyridning.

Och så blir det fyrverkeri, om vädret tillåter.

Om vädret inte tillåter ett deltagande i julgatans öppning kan man ta sig till Hangö Zontornas välgörenhetskonsert i stadshuset. Som uppträdande artister fungerar Leena Immonen på piano, barytonen Georgij Babitsin och sopranen Tuula Kalmi. Högklassigt så det förslår. Den tillställningen börjar klockan 16, den med, och för biljettpriset får man - förutom underhållningen - även servering. Det där med att Zontorna säger NO ska jag återkomma till.

Sedan är man ledig att julstöka hela kvällen...


Inga kommentarer: