torsdag 12 december 2013

Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland vill varna

Något sådant här som detta brev har jag då aldrig varit med om tidigare, men om det nu ska bli en sån sjudjäkla storm så är det väl bäst att dela med sig, då:

Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland vill varna och påminna folk hur man ska göra under en storm 

Sydvästra Finland 

Enligt prognos kan den kommande stormen ursaka en viss mängd störningar i vårt samhälle. Utfallna träden och takplåtar kan ursaka farliga situationer för människor och skador för egendom. Det är svårt att säga hur länge möjliga strömavbrott dröjer. Bäst får man information genom att aktivt följa med elbolagens meddelanden, skadeservicen och nätsidor.

Regionförvaltningsverket påminner att man skall ringa till nödcentralens nummer 112 bara i sådana nödfall man behöver brådskande hjälp. I sådana nödfall får man inte stänga telefonen innan nödcentralen har svarat i telefon fastän väntetiden kunde kännas lång. De till nödcentralen ringade onödiga telefonsamtalen eller andra icke brådskande samtalen orsakar fördröjningar i nödcentralens service.

För långvariga strömavbrott borde man i hushållen ha beredskap och reservförråd för att klara sig några dagar utan ström. Räddningsbranschens Centralorganisation i Finland har gett mer exakta instruktioner för hemberedskap och -förråd.

http://www.spek.fi/Pa-Svenska/Beredskap/Hemforrad

2 kommentarer:

Svante sa...

Helt nytt in hämskt sprak uppstår vid de onödigt ringade samtalen. Um tje år lotär wi allah så har.

Anonym sa...

Språket??!!