onsdag 18 november 2015

Informationstillfälle i foajén

I går kväll var de som är intresserade av vad som ska hända under nästa år, då Finland firar 100 år som självständig stat, information i stadshusets foajé.

Endast 14 personer hade hörsammat kallelsen till mötet, där Tuuli Aaltio från Nylands Förbund berättade om hur man går tillväga för att söka understöd för olika projekt under feståret. Och gav en del råd och idéer om vad som kan vara intressant att ordna.

Ganska tamt deltagande, må jag säga, hade nog väntat mig fler representanter från olika föreningar och andra intresserade privatpersoner.

Måhända är det den vanliga "men jag visste inte om det" som spökar.

I alla fall så ska det delas ut 140.000 euro, som kan sökas genast och nästan under ett år framöver, för olika projekt som kan tänkas vara trevliga för landets och/eller stadens medborgare. Kan gälla i stort sett vad som helst, från en middag på Bellevuestranden till en dans i Stadshuset, om jag förstod saken någorlunda rätt.

Mera information går det att få genom att klicka på bilden här under, länken leder till den officiella hemsidan för projektet Finland 100 år.


Inga kommentarer: