söndag 28 december 2008

Julhelgens Chicago News

- En 19 årig yngling blåste 2.62 promille i centrum av Hangö klockan 3 på natten mellan onsdag och torsdag, julaftonsnatten. Med i bilen fanns förutom chauffören bilens 19-årige ägare och fem andra berusade unga. Förutom chauffören har således bilägaren åtal att vänta.
- Ett stöldförsök ägde rum i glasskiosken på Boulevarden. Den okände gärningsmannen bröt sig in, men fann ingenting att stjäla.
- Tidigt på fredagmorgon utsattes K-hallen för ett inbrott. Ett fönster mot Esplanaden krossades och en försäljningsställning för cigaretter bröts upp. I bytet ingick också öl.
- Ett rattfylleri uppdagades på fredagkväll halv nio på Glasbruksgatan. En 27-årig Pargas-bo körde en traktor med grävskopa i 2,38 promilles fylla. Han misstänks dessutom för olaga bruk av fordonet och för att ha kört utan körrätt. Maskinen hade han olovligt lånat från sin arbetsplats.
- På fredagkväll tyckte någon tydligen att det brann på TB vid bron, för där hade man tömt en pulversläckare i ett till cafét tillhörande tält.
-Ett fall av misshandel inträffade på julannandag då en hangöman slogs ner utanför en restaurang vid Hamngatan. Mannen for själv till sjukhus för skador i vristen och ett spräckt blodkärl i ögat. Mannen var ordentligt berusad, och har för polisen berättat olika versioner av hur många förövarna var.
- Samma natt behövde någon julgransbelysningen från granarna vid Centralskolan. Någon, eventuellt samma personer, tyckte inte heller om julgransbelysningen vid torget. Där slet man sönder elkablarna för att få den mörk.
- På lördagsnatten strax före klockan 3 söndrade någon ett skyltfönster i Tiimari på Nycandergatan.
- Strax före midnatt
på lördag var det igen dags för K-hallen att ha inbrott. Denna gång blev bytet uteslutande öl, och de tre personer som förövade dådet blev sedda.
- Samtidigt med det förra, bröt sig någon in på Lappvik TB och for iväg med tobaksvaror.

Inga kommentarer: