fredag 19 december 2008

Sfp's namn på ordförandeposterna

Sture Söderholm föreslås till ordförande i fullmäktige i Hangö. Det blev klart på sfp:s möte igårkväll då man fastslog förslag till sfp-namn i förtroendeorganen. Till viceordförande i stadsstyrelsen föreslås Kurt Wennerqvist.

Stig Sundberg skulle leda hamnnämnden och till både revisionsnämndens och miljönämndens ordförande föreslås Yrjö Sahlstedt.
Barbro "Babsu" Wikberg föreslås bli grundtrygghetsnämndens viceordförande och till viceordförande i tekniska nämnden föreslås Kari Nöjd. Viceordförandeskapet i bildningsnämnden kommer Britta Idman troligtvis att få.

Sture Söderholm säger i Radio Vega att utnämningen av fötroendeposter har skett utan problem.
- Vi har ju pysslat med det här nu några veckor. De olika medlemmarna har då fått prioritera vad de är intresserade av och så har vi tittat igenom det i några etapper och så gjorde sammanställningen igår.
- Det är ju ofta svårt att få det att gå ut, det här spelet, med en gång. Men igår lyckades vi pussla ihop det här utan en enda omröstning.

Det är fullmäktiges uppgift att göra slutliga beslut om posterna inom förtroendeorganen. Socialdemokraterna gav sin namnlista redan förra veckan.

Inga kommentarer: