lördag 24 januari 2009

Manner

Hjultillverkaren Mannerin Konepaja i Hangö kan i dag meddela att företaget har arbete på heltid för två veckor framåt eftersom man fått några större beställningar.

Arbetstagarna inom produktionen har haft förkortad arbetstid sedan december, men kan arbeta heltid de närmaste veckorna. Vd Tapio Manner vågar ändå inte se särskilt ljust på framtiden.

-Vi har normalt en orderstock på fyra till fem veckor, för tillfället är den mycket lägre, säger han i en intervju för Svenska Yle. Allt kan ändra från dag till dag, så det kan hända att de förkortade arbetsdagarna fortsätter efter två veckor. I det här sekdet vill vi inte prata om uppsägningar.

Mannerin Konepaja i Hangö är ett familjeföretag som grundades 1890. I början tillverkade företaget allt från kaffepannor till plåttak, bl.a. våra "världsberömda" Hangö Kex var förpackade i askar från "Manners". Hjultillverkningen inleddes på 1950-talet. Sedan 1974 är det enbart hjul som gäller för Mannerin Konepaja. För tillfället är det platsproducerade hjul som företaget satsar på.

Inga kommentarer: