torsdag 19 februari 2009

Information till de intresserade

Informationstillfälle om planerna att grunda en mottagningscentral i Hangö.

På tisdagen den 24.2 klo 18.00 hålls i Hangö Stadshus festsal ett informationstillfälle om planerna att skapa en i Hangö verkande mottagningscentral för asylsökande.

Som alternativ för placeringen av centralen har framförts numera i privatägo varande tidigare försvarsmaktens förläggningen ”Mau-Mau”, samt i stadens ägo varande Ljungbo. Båda alternativen skall ännu utredas, beräknas behovet av renovering, och vilka utgifter den för med sig, hur snabbt utrymmena kan fås i centralens användning, vilka ansökningar det kunde kräva, och naturligtvis hyresutgifterna, mm. Önskan är att centralen kunde fås i bruk ännu under våren.

Bakgrunden till statens behov av en ny mottagningscentral är den snabba ökningen av antalet asylsökande. Förra året var sökande c. 4.000 och under pågående år beräknas ungefär 6.000 söka asyl i Finland. Detta betyder ett snabbt ökande behov av inkvarteringsplatser.

Närvarande vid informationstillfället kommer bl.a. att vara Veikko Pyykkönen från inrikesministeriet, Specialplanerare Arja Tiirikainen från TE- centralen i Nyland, Planerare Vesa Kukkamaa från FRK:s Helsingfors och Nylands distrikt samt Invandrarkoordinator Börje Mattsson från västra Nylands Invandrartjänst.

Tillfället är öppet för alla.

Inga kommentarer: