fredag 13 februari 2009

Rivning av Regatta påbörjas

Det börjar nu hända saker och ting kring hotell Regatta i Hangö, rapporterar HT.

Ritningarna för bostäderna som planeras på tomten är klara och väntar på godkännande från staden. Rivningslovet finns och de arbetena inleds den 23 februari, säger projektledare Peter Lindholm. Rivningsarbetet väntas pågå ungefär en månad.

Bygglovet behandlas på miljönämndens möte den 10 mars.

Efter att bygglovet för bostäderna har godkänts är det dags att pejla marknadsläget kostnadsmässigt, säger Lindholm. Det betyder i klartext att samlas in offerter för hur mycket bostadsbygget blir att kosta och sedan hör man sig för om det finns intresserade finansiärer för bostäderna.

Under hösten och vintern har ritningarna för de 20 bostäderna gjorts om i enlighet med vad staden har önskat. Det innebär att Lindholm inte tror på flera ändringskrav från stadens sida.
- Vi har gått ganska många och långa duster med Hangö stad och jag tror att båda parter i dag är rätt så nöjda med slutresultatet. Jag skulle vara mycket förvånad om vi ser något annat än ett positivit besked.

Enligt Lindholm har yttre sidan inte förändrats särskilt mycket, förändringarna finns på insidan av huset. Det är på övre våningen byggarna hade hoppats på en öppnare och större lösning. Istället gjordes taket mera sluttande. Pekka Helin har ritat huset och byggnaden får en mycket modern prägel, säger Peter Lindholm.
- Det kommer att bli ett rappat hus som har en ljusbrun färg med inslag av granit och sten. Den kommer att ha metall och glas till en del synliga.

De 20 bostäderna, varav 12 redan är sålda, är mellan 55 och 125 kvadratmeter stora. Byggnaden är 4 och en halv våning hög.

Den gamla hotelledelen, som blir kvar, är ursprungligen ritad av Lars Sonck.

När det gäller ritningar och planer för hotellet är allt ännu öppet eftersom renoveringen är beroende av att bostadsbygget blir av. Men klart är att stora omändringar behövs, säger Peter Lindholm.
- Takkonstruktionen bör göras om för att få in ljus i övre delen av huset och där har vi säkert diskussioner med miljömyndigheter och så vidare framför oss.

Hela projeket beräknas ta 13-15 månader att färdigställa och målet har varit inställt på sommaren 2010.

Inga kommentarer: