lördag 21 februari 2009

Utveckla Östra hamnen!

Det kräver tekniska nämnden, och konstaterar följande:

För gästande båtfarare är Hangö en lockande rastplats mellan huvudstadsregionen och Skärgårdshavet. Sommartid är Östra hamnen händelsernas centrum och en utveckling av hamnområdet skulle göra staden mera levande. Östra hamnen, som är Finlands största gästbåthamn, är belägen i stadens centrum och en utveckling av hamnservicen utgör en central del vid utvecklandet av turistservicen i staden.

För framtida utveckling av Östra hamnen föreslår stadsingenjör Martti Kerkelä att följande åtgärder bör föreslås stadsstyrelsen (sic! Är det inte företagarna som ska utveckla turismen?):

1. För stadsstyrelsen föreslå att Östra hamnen utvecklas.
2. Att stadsstyrelsen påbörjar en planering om hur Östra hamnen kunde utvecklas.
3. Att stadsstyrelsen börjar söka samarbetskompanjoner och utarbeta ett nät med mål att på ett enhetligt sätt utveckla och väsentligt förbättra hela hamnområdet.

I mina ögon är det att upprepa samma sak tre gånger, men än sen bara det händer något...

Turistsekreterare Sissi Deiwick och Sten Öhman, som är teknisk direktör i Hangö, säger till YLE Västnyland att hamnen behöver förstoras och få bättre servicenivå. Deiwick säger dessutom att många klagar på att hamnen är för trång och för att bland annat duscharna är dåliga.

Det vore väl bäst, och lättast, att fördriva Hangöborna från Östra hamnen helt och hållet. Då vore det inte så trångt om utrymmet för Kimi Räikkönen, Teemu Selänne och andra sommarhangöbor som värderas så högt.

Ni vet, skattebetalarna.

1 kommentar:

Anonym sa...

bra rutet, Ben!