fredag 13 mars 2009

Dags att möblera om gator igen

I en ny trafikutredning föreslås hur centrumtrafiken i Hangö kan bli säkrare. I utredningen finns det bland annat förslag på tunnlar för fotgängare och cyklister, som skall byggas under järnvägen.

Hangös tekniska direktör Sten Öhman säger till radio Vega Västnyland, att de största trafikförändringarna i den nya utredningen berör den tunga trafiken och trafikens förhållande till järnvägen. Han säger att de viktigaste förändringarna som borde göras är sådana som ser till att skolungdomarna skall kunna röra sig säkert i Hangö.

Övergångsstället vid Korsmansgatan, mellan Parkgatan och Kadermogatan, är ett av de farligaste övergångsställena i Hangö. Många skolungdomar rör sig där varje dag då de går till och från skolan, och därför finns det nu ett förslag på att bygga en tunnel under järnvägen på det stället.

Just den där korsningens farlighet har det debatterats så länge jag kan minnas, det vore verkligen på tiden att man gjorde någonting åt den. Ett annat problem är, stundvis, korsandet av esplanaden. På flera ställen.

Ett problem, säger Öhman, är att dessa projekt skulle kosta skjortan. Inga problem, säger jag, skjortor har vi gott om. Det är ekorrskinn som är dyra.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad är det för vits att bygga luftslot när inga pengar finns!? Det är bortkastade pengar att låta konsulter göra storslagna planer, som det ändå inte kan verkställas.

BF
(men inte Ben Ferm)