torsdag 19 mars 2009

Torstensson i farten

Det ryktas på stan att Hangö Stevedorings vd Esa Torstensson söker lokal i Helsingfors.

Knappt hann stuveriföretaget Hangö Stevedoring besluta om inbesparingar på 2,5 miljoner euro ( i januari) innan det är dags för nya, lika stora inbesparingar. Enligt vd Esa Torstensson måste bolaget spara ytterligare 2,4 miljoner euro eller 60 manarbetsår, varav 45 på stuvarsidan. Orsaken lär vara den minskade trafiken över Hangö hamn. Bullshit, säger jag, och grundar det påståendet på diverse fakta gällande transitotrafiken jag bland annat har här.

Antalet importbilar har sjunkit radikalt, mängden trailers och containers har krympt och pappersexporten har också gått neråt, säger han, enligt tidningen Västra Nyland.

Visst har bilimporten sjunkit, det har vi ju alla sett. Men vi vet också att de såkallade B-karlarna har arbete sågottsom varje dag, och att de stuvare som är på jobb får arbeta övertid.

– Alternativen är uppsägningar, permitteringar, olika omorganiseringar och förändrade arbetstider, säger Torstensson i VN. Situationen är väldigt besvärlig. Men jag hoppas vi kan förhandla i god anda, säger han. Det fan kan han ju hoppas på.

Är det då rätt sätt att spara på, om man säger upp mera folk? Bort med en oduglig vd, säger jag. Bort med överflödiga förmän. Sjakki på don, när det finns.

Kanske Esa Torstensson har i tankarna att säga upp sig själv som en av de första? Det vore måhända inte en helt dålig idé.

Eller har han redan gjort det. Nordsjö hamn nästa?

2 kommentarer:

Anonym sa...

va menas me detta? Bort med överflödiga förmän!

Anonym sa...

Ja had annars för mi att när man har folk på permittering så får it man ta in någå utomstående och it heller ha folk på övertid.