måndag 20 april 2009

Det pratas om Regatta


Diskussionerna kring Hotell Regattas vara eller icke vara börjar enligt min blygsamma åsikt ta helt vansinninga proportioner där ute på stan.

Påståenden om att herrarna byggare och renoverare gör allt för egen vinnings skull är väl helt korrekt, efter allt jag förstått så är väl det grundtanken bakom allt som har med företagsverksamhet att göra? Däremot har jag svårt att förstå den bakomliggande tanke som får folk att säga att det är hangöborna som står för fiolerna.

Gott folk. Sluta prata skit om saker ni ingenting har att göra med.

Själva grundidén på projektet är ju god. En grupp affärsmän och företagare köper hotellet och erbjuder sig att dels bygga nytt, dels rusta upp det gamla hotellet med medel från bostadstomten. Staden får ett vackert hus, så att säga gratis.

Att det, grovt räknat, kommer att kosta gubbarna någonstans kring 17 miljoner är det väl för sjutton ingen av oss som behöver bry sig i?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Nu kanske det inte är så enkelt?

http://www.vastranyland.fi/edoris?tem=lsearchart&search_iddoc=1887201

Företagare sa...

Varför ger man lov att riva skräpet, men jävlas med bygglovet? Inte en cent har staden fast i detta projekt, vad det än talas på stan.

För en teknikalitet, som har med ren finansiering att göra?

Undra på att det är svårt att få nya företagare till Hangö.

Unknown sa...

Det som har med rena byggnadslovsmässiga samt ekonomiska teknikaliteter att göra har ingenting att göra med det faktum, att det såväl i press (insändarmässigt) som i folkmun framförs ovanligt verklighetsfrämmande påståen.

För att ta ett exempel ur den länk till Västra Nyland som "Anonym" lämnade efter sig:

"Vad garanterar att företaget Bostads Ab ger sitt överskott till företaget Hotell Ab så att Regatta kan renoveras?"

Framställer man den här typen av frågor i pressen så leder det osvikligen till spekulationer av en företagsmässigt sett ohälsosam typ.

Det positiva i den artikeln, återigen en välgjord sådan av Eva Hagman förresten, är att Peter Lindholm som representant för bolaget Hangö fastighetsutveckling Ab ges möjlighet att uttala sig i frågan. Och eventuellt räta ut överflödiga frågetecken.

För att rakt citera:
–  Vi har ännu inte bildat separata bolag. Hangö fastighetsutveckling Ab äger alla aktier i Regatanranta som äger tomterna. Men idén med två separata enheter är att ingen människa som köper en bostad vill bli ansvarig för ett hotell, förklarar Lindholm.

Henrik Bruun sa...

Välkommet till hotellet vid havet som saknar havsutsikt!

Det tråkiga med nybygget är väl att hotellet får så litet havsutsikt och att uteserveringen kanske försvinner.

Den indragna delen av bostadshusets första våning blir tyvärr säkert en pissoar åtminstone på midsommaren och när regattasvansen går lös.

Företagare oxå sa...

Och vad är det som skulle göra det svårt? Om någon företagare är villig att satsa egna pengar så var så god.
Och det där att bygglovet inte ännu godkännts verkar som rena rama f***erier.

Henrik S sa...

Hangö har nu två fina sevärdheter i närheten av varandra, Mekano huset och Regatta tomten med det fina fotot på hotelväggen. Snart finns det listor att skriva på i K-, S-, och M-, butikerna för att stoppa allt byggande i dessa delar av Hangö. Tomten blir tält och parkeringsplats under midsommar och regatta weekenderna. Nu kan miljönämnden tryggt ta sig an nästa 'projekt'.