fredag 8 maj 2009

Miljövårdstalko i Furuvik


Nylands miljöcentral, Hangö stad och Hangon ympäristöyhdistys ry ordnar om en dryg vecka, lördagen den 16 maj ett talkotilfälle på Furuviks naturskyddsområde.




Meningen är att rensa bort vresrosor. Någonting som här klassas som en främmande art, trots att den breder ut sig på våra stränder.

På plats kommer också att finnas en fjärilsexpert, en insektexpert samt ett antal utländska gäster. Få se om vresrosen får röras överhuvudtaget, eller om de i misstag hittar nya insektarter?

Alla deltagare bjuds på lunch, så arrangörerna är tacksamma för anmälningar om deltagande i happeningen senast söndagen den 10.5 (morsdag).

Mera info (endast på finska) på miljöföreningens hemsidor.



2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja undrar vem som bestämmer vilka som är natuliga och vilka int. Dom har ju alltid varit där, visserligen har dom brett ut sig ganska mycke den sista tiden. Antagligen har dom där rosorna strandat på helt naturlig väg och då måste de ju vara naturligt?
Men det e förstås dom som byggt åt de hållet som behöver simstrand.

Anonym sa...

Lite samma som med den "naturliga" utbredningen av Apollofjärilen i Ekenäs skärgård... Apollofjärilen försvann på 50-60-talet, men nu görs ett försök att utplantera arten på nytt. Naturligt?