torsdag 11 juni 2009

Hälsokosthörnan 30 år

Hangö Hälsokosthörna firar jubileum

Tage Malmén, välbekant för så många, jubilerar i sin affär "Hälsokosthörnan" i dag. Hela 30 år har förflutit sedan han som nybakad merkonom tog sitt första steg ut i företagarvärlden.

"Lyktan" på Bangatan 26, varifrån den utmärkta bilden är tagen, var det första steget på en lång bana som affärsinnehavare i staden. Därifrån flyttade han affären till Boulevarden 12, och i samma veva döpte han om den till "Hälsokosthörnan". Många minns ännu de goda sallader han serverade i salladsbaren där.


Efter ett kort mellanspel på Berggatan, parkerade han sig för gott på affärens nuvarande adress, Skvärgatan 5.



Från vetekli till piller

På en förfrågan om hur branschen utvecklats under de gångna åren kan Malmén berätta att förr var det kli, groddar och dylikt som gällde medan det numera ska vara piller.


- En annan utveckling man tydligt ser är försäljningen via internet, säger han. Närmare hälften av affärens omsättning sker numera via nätet.

Då han hade salladsbaren på Boulevarden sysselsatte Hälsokosthörnan som mest 3 personer, men med dagens förenklade vitaminintag sköter han arbetet ensam.

Kaffet står varmt och gräddtårtan sval hela dagen.

På nätet har Hälsokosthörnan funnits sedan 1998.


3 kommentarer:

MEF sa...

Studiekamraterna var skräckblandat förvånade över att någon vågade ta steget till företagare direkt efter studierna men han klarade det!
Grattis Tage!

Anonym sa...

Tage på bilden? Han har vuxit till sig sedan dess!

Anonym sa...

Grattis! Bra gjort!