tisdag 1 december 2009

Elände

Länsstyrelsen, som drar sina sista andetag i detta land, förundrar sig över följande:

"Alla kommuner lyckas inte hålla behandlingstiderna för utkomststöd: Arbetslösheten ökar kommunernas utgifter för utkomststöd."

Då det egentliga problemet ligger i det faktum att staten inte ger kommunerna tillräckliga resuser för att trygga det lagstadgade utkomststödet.

Länsstyrelsen fortsätter:

"De ökade utgifterna beror på det allmänna ekonomiska läget och på det ökade antalet kunder till följd av sysselsättningsläget. Även den förhöjda hyresnivån och fördröjningar i utbetalningen av inkomstrelaterade arbetslöshetsersättningar har lett till en ökning av utgifterna för utkomststöd."

Ajfan, vemskohatrottde?

Länsstyrelsen, som fortfarande är en företrädare för statsmakten, borde kanske se över de möjligheter de ger kommunerna till upprätthållande av lagar.

Mindre byråkrati och mera folkvett, tack.

Om någon eventuellt, mot förmodan. är intresserad av hur statsandelarna fördelas; En vacker tabell finns HÄR. Enbart på finska, som dagens ordnig numera lyder.

1 kommentar:

anne-marie sa...

På webbplatsen www.kommunerna.net finns utmärkta tabeller på svenska över statsandelarnas fördelning och mycket mer därtill om kommunala frågor. Varning för att gnälla över enspråkighet när det inte finns någon anledning!!