tisdag 1 december 2009

Julgranar i Hangö


Jag läser följande på Vasabladet: Vasa Elektriskas julgran brukar vara ett stående inslag på torget i juletider. Men i år lyser granen med de färggranna lamporna med sin frånvaro, och det är inte säkert att den kommer tillbaks heller nästa år.

Orsaken uppges vara att julgransbelysningen med över 900 lampor i är gamla och måste förnyas.

Lamporna har hängt med i de åtta år som granen funnits på torget. Och i dessa tider när man pratar om att spara energi känns det inte vettigt med 900 glödlampor som lyser dygnet runt i två månaders tid, säger marknads- och kommunikationschef Hannu Rintala.

Här i Hangö har vi inga sådana betänkligheter. I går var jag på julgransjakt, en liten fotosafari i eget regi, med resultatet hela 8 bongade granar.

Överst ser vi en luddig bild på granen i kyrkparken. Kunde ha varit en bra bild, om jag varit mindre ostadig på handen... Den andra granen är från det område utanför järnvägsstationen där Öhman vill bygga en ny butik. Tredje bilden är från torget, den gran som blir flest gånger bestulen på sin belysning varje vinter.

Förutom dessa granar, bongade jag en gran vid tekniska värket (Kexen), en vid Astrea och naturligtvis den på Berggatan.

Tyvärr är mitt minne lika suddigt som bilderna jag tog, så om någon vänlig själ kan hjälpa mig med mera granar i staden blir jag glad.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är bra att det finns lite ljus i Hangö också!