måndag 10 maj 2010

Fyra Vindarnas Hus

Som säkert många av er vet öppnar De Fyra Vindarnas Hus traditionellt till Morsdagen. Så även i år. Ledig dag, som även vi företagare någon gång nu och då unnar oss, firade jag med en cykeltur till förutnämnda ställe.

En stilla vårdag, utan dessvärre regn och blåst, är 4 vindarna ett av stadens smultronställen.

Trångt om saligheten är det inte, turistsäsongen är det ännu en bra tid till. Systrarna Margita Mutikainen och Kerstin Roman (bilden t.v.), med benägen hjälp av Kerstins gubbe Hasse har fullt upp med att städa och att ställa allt i ordning inför inkommande säsong. Ordentliga dagsverken på gång, således.

En god whisky tar sig Kerstin tid att servera, och en liten pratstund gällande gamla minnen. Inför sommaren verkar det inte ingå några större förändringar, alla klassiker på matlistan finns kvar. Och god tur är det, för många av dem hör till de saker jag brukar se fram emot längs med vintern.

5 kommentarer:

camilla sa...

Har ätit där 2ggr. Första var hösten 08. Supergod mat! Andra gången i fjol på morsdagen. Bra mat då åxå, men det mest hann ta slut/dukas bort då NÅN (läs Imse) skulle ha mjölk o flaskan inte dög...

Regina Lindström sa...

Gästade Fyra Vindarnas hus idag för första o sista gången. Vi åt glass vid stenborden o en äldre dam (ägaren?) kom ut o skrek hysteriskt åt oss att vi inte fick äta där. Vid mitt påpekande att jag inte sett någon skylt att man inte fick gå dit sa hon att hon nog satt upp skyltar men dom försvinner!!?? Kanske man kunde sätta upp en skylt INNANFÖR dörren så man kunde läsa den om man var på väg ut? Tydligen har också andra offer gjort samma sak eftersom skyltar har behövts? En vänlig påpekan om att vi satt på fel ställe skulle inte ha förstört vår utflykt med barnbarnen som den nu gjorde...förstår nog att man inte får föra alkohol utanför baren men Glass?

Kerstin Roman sa...

Jag beklagar att ni tycker att ni blivit tillsagda om att inte få sitta med restaurangens kärl vid stenbordena, men det är så att alkolagen bestämmer var vi får ha vår servering och det är inne i restaurangen och där våra bord är utsatta, alltså terassen och framsidan avhuset, och alkolagen betyder ALL servering på restaurangen. Jag tror knappast att någon blivit hysterisk för att ni satt där men nog säkert sagt till er att det är inte tillåtet, lager bör väl följas.
Önskar er en trevlig sommar
De Fyra Vindarnas Hus
Kerstin Roman

Anonym sa...

Bästa FVH, var så snälla och byt ut de där gräsliga gröna plaststolarna ni har på uteserveringen.
De blir skållheta i solen och man bränner röven av sig ute på terassen.
Helst kommer man ju dit en solig sommardag men är man iklädd t.ex. shorts eller mycket tunna kläder så kan man knappt sätta sig.

Anonym sa...

Lätt för andra att säga att det borde vara finare och det skulle vi också vilja ha men vad tror ni att det skulle finnas kvar där på morgonen, finns inte en chans att ta in dem och att kedja fast dem hjälper inte, de har tång!!! Det är inte alltid så lätt men nog lätt att kritisera.