tisdag 4 maj 2010

Ishall och simhall

Undervisningsministeriet gör upp en riksomfattande finansieringsplan för idrottsanläggningar för åren 2011-2014 utgående från närings-, trafik- och miljöcentralernas framställningar. Finansieringsplanen utgör grunden för beviljande av statsunderstöd för år 2011 samt vid uppgörande av finansieringsplanen för kommande år.

Bildningsnämnden föreslår för stadsstyrelsen att Hangö stad för åren 2011-2014 skall anmäla följande projekt till finansieringsplanen för idrottsanläggningar:

ishall 3.000.000 € år 2012

simhall 4.200.000 € år 2013

Det är ju bara att hoppas att det lossnar pengar från staten, då.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Varför är ishallen lagd först?! En simhall skulle vara mycket viktigare då den är till för alla och stöder turismen.
Ishall klarar vi oss utan, en på vintern kyld plan skulle räcka mer än väl (men Kavander tycks ju köra hårt när det gäller ishall ,varför månne...)

Ulf "Putte" sa...

Staden har ett underskott på ungefär elva miljoner. jag anser att det skulle vara skäl att lägga litet is hatten.Mansträvar till att få budgeten i balans innom fem år.Det vi måste sköta är barn dagvården , skolorna , äldre- omsorgen och hälsovården.Dessa obligatoriska uppgifter tar ungefär 90 % av budgeten.Så dessa 7 miljoner måste nog vänta.

Bernt sa...

Yep, staten ger en hel del stöd i liknande projekt, men tyvärr blir det en hel del kvar för staden att hosta upp med. Driftskostnaderna för en liknande anläggning går inte heller för spottstyver.

Den dag staden har betydligt mindre lån att dras med, skulle det vara bra om man kunde satsa på en simhall. Simhallen är något de flesta kunde ha nytta av också turismen.

Ishall, jag ser inte hur man kan motivera en liknande investering, användningsgraden med Hangös folkmängd skulle bli alldeles för låg. Nå, innan Hangö har råd med den investeringen, så finns det troligen en i Raseborg.

En sak fattades på listan, "Hicken's konstgräsplan". Hicken's säsong har börjat så dåligt så snart kommer nog också det kravet ;)

Anonym sa...

Varför skulle man bygga en simhall eller en ishall nu då man inte byggt dem då när det var "goda" tider?

Anonym sa...

Det hinner bli "bättre tider" många gånger före egentliga start av bygge. Ingen fara, 10 år minst.