onsdag 1 september 2010

Ännu om fiskhanteringshallen

Dagens VN innehåller en djupgående artikel med bra fakta och fina intervjuer om turerna kring fiskhanteringshallen i Hangöby. De av er som har möjlighet att läsa tidningen i fråga rekommenderar jag att ta er tid att läsa artikeln, skriven av Eva Hagman. En något stympad version återfinns i VN's nättidning.

Men jag kan inte låta bli att plocka fram några tokroliga uttalanden av stadens idrottsdirektör, som ansvarar för fiskefrågor. På en direkt fråga till idrottsdirektören om vem som bär ansvaret för en sådan här miss, svarar han: - Jag tycker inte man ska rikta beskyllningar någonstans.

Nehej, nej. Men alla projekt har väl någon som är ansvarig, inte sant? Han säger också att staden hamnade i "offside", en idrottsterm som kanske inte riktigt är passande i sammanhanget. Vidare anser han att det här inte har varit frågan om en finansieringsmiss, snarare har det handlat om en informationsmiss. En informationsmiss som kostar staden 400.000 € utan att någon är ansvarig?

Tom Abbors på gamla TE-centralen, det som numera heter NTM-centralen, vill för del inte kommentera situationen, men gör det med kommentaren: - Det blir ändå fel.

Så rätt så.

5 kommentarer:

Anonym sa...

vidare: Hallen hyrs för 33000 per år. Om det kostade 1,6 M€ tar det bara 48 år....

Anonym sa...

vidare: Måste staden bygga nya fiskeputkor åt fiskarna som blir utan putkor tack vare MOMS....de gamla rivs ju vid fiskehamnen

Anonym sa...

vidare: stämmer det att fiskehallen ska förstoras 6m med stadens pengar eftersom hyrestagaren får inte in sina rökungnar ?

Anonym sa...

Vilket skämt hela den där hallen har blivit. Men faktiskt jo, en riktigt bra artikel i VN – och en man får sig ett gott skratt kring. Tyvärr.

Anonym sa...

Hoppas dom sätter någon av dom här yrarna "offside" permanent.