torsdag 2 december 2010

Slow Food Hangö

Jag träffade Hangös representant för Slow Food, Tarja Kvarnström, i en affär på Berggatan, där hon stod och berättade om organisationen. Och bjöd på rabarbersaft från Magns gård i Ingå.

Slow Food Hangö, som grundades på våren 2010, är en officiell underorganisation till den internationella SlowFood organisationen.



Slow Food grundades i Italien 1989 och är en internationell, snabbt växande organisation. Den grundades som alternativ till snabbmat och hektiskt liv, och för att värna om lokala mattraditioner.

Tanken är att vi ska lära oss äta "gott, rent och rättvist". Det vill säga, vi ska använda oss av en färsk, närproducerad och prisrätt råvara som inte skadat miljön i odlingsskedet.

Det låter ju bra.

Nästa gång som Slow Food visar framfötterna är på restaurang Origo, inkommande lördag mellan klockan 13 och 17, i samband med att den internationella Terra Madre-dagen firas. Där kan man behändigt beställa färdiglagade matvaror till jul.

Om man missar den tillställningen deltar Slow Food Hangö också i den traditionella Julmarknaden i Smörmagasinet den 18.12.

Inga kommentarer: