måndag 17 januari 2011

Harkimos projekt går vidare

Harkimo har sålt en betydande del av aktierna i bolaget Hangon Rantakiinteistöt Oy till företaget Rakennusgemini Oy, rapporterar tidningen Ilta Sanomat i sitt senaste veckoslutsnummer.

Rakennusgemini köpte 25% av aktierna för en stor summa pengar, sägs det, och ansvaret för själva byggandet av bostäderna övergår nu på det bolaget.

Då hela projektet är värderat till 70 miljoner så kan man nog räkna med att det rörde sig en hel del pengar i den här affären, 25 procent av 70 miljoner är... hmm... många pengar. Nu sägs det ju inte någonstans vad Harkimo fick för summa pengar, knappast var det 17,5 miljoner - men vem vet - men man kan nog säkert med fog anta att affärsmannen Harkimo redan med denna affär har sitt på det torra.

Vad som däremot är viktigare, ur vår synpunkt här i Hangö, är att det ser ut som om finansieringsfrågan nu skulle vara löst. Då dessutom en stor del av bostäderna redan har hittat sig en ägare kanske byggandet så småningom kommer i gång.

8 kommentarer:

Fridde sa...

Det finns en hypotes som säger att när huset vid Havsgatan är färdigt så "glömmer" Hjallis hotellet, betalar 1 Mio€ i kontraktsbot och skrattar sedan hela vägen till banken.

Man borde kanske arrangera vadslagning....?

Anonym sa...

Se bilden: Får vanliga knegare, Hangöbor m.fl. mera promenera längs Havsgatan från Frihetsmonumentet mot Fabriksudden. Vi kan ju tänkas störa de fina, rika nyinflyttade solbadande bostadsägarna på "deras egen" strand?

Fridde sa...

Äsch, vilket fånigt inlägg.

Anonym sa...

Jag vet inte men hela grejen var väl att en affärsman skulle tjäna pengar?

Och det är väl klart nu då,men kanske finns mer att hämta?

Anonym sa...

Har hört att hampparna ska köpa bostäderna på Drottningberg ,de e ju som att va "hemma" då.Å ojude stör it dom för dom har ju örånpråppar!!

Anonym sa...

Vems e solstolarna på bilden??

Anonym sa...

Den finskrivna texten i Harkino avtalet säger att staden hämtar stolarna. De ska vara reserverade för hamparna som bor där. Annar upphevs Harkimoavtalet

Anonym sa...

Hampparna hinner it ligg på solstolarna ,dom ska si om de kommer någo "jobb" bakom "pirn" rören e på botne å lika e tanken på att hamnen ska bli "storhamn",hamnkranarna får användas gratis för annars rostar dom fast.Snart säljes lite använda "hamnmaskiner" billigt!!