onsdag 4 januari 2012

Nytt år och nya tag

Sådär, ja. Då var det nya året infirat, vinterledigheten hållen och alla familjens fritidsbåtar på land. Till skillnad från våra underbetalda riksdagsmän, som ännu "firar jullov" fram till den 6 februari, tar nu även vår kommunalt valda nya tag och inledde med nya krafter året med ett stadsstyrelsemöte i måndags.

Hangö hamn behöver tilläggsområden för att kunna upprätthålla sin nuvarande verksamhet, konstaterar man i våra styrande kretsar redan 2007, och sedan dess har det diskuterats hit och dit i olika nämnder vad det ska betyda och medföra. Nu har man då kommit så långt att den nya detaljplanen med de senaste ändringarna läggs till påseende.

Förslaget går att se HÄR.

"Hangö hamns miljötillstånd löper ut och det borde uppdateras före årsskiftet", säger man på svenska yle den tredje januari nu i år. Texten, som handlar om Västra hamnen, är illustrerad med en bild på ett stort fartyg som enligt bildtexten befinner sig i Östra hamnen, då det klart och tydligt befinner sig i Frihamnen.

Jag hoppas verkligen att våra beslutsfattare har bättre koll på vad de gör än reportrarna på yle, som inte korrigerar sig trots att missförhållandet påpekas. Men ibland får de mig nog att tvivla.

Vilket ju är en sjudjäkla tur, för vad skulle jag annars skriva om?

Inga kommentarer: